Friss hírek

Új éra: Lecseréli technikai igazgatóját a Mercedes F1-es csapata!

Átszervezi technikai részlegét az elmúlt években sorozatban hét Forma-1-es világbajnoki címet nyerő Mercedes. Az istálló új technika igazgatója Mike Elliott lesz.

A csapatnál 2017 eleje óta James Allison látta el a technikai igazgatói feladatokat, és bár a szakember nem távozik a Mercedestől, az F1-es istálló technikai működésével kapcsolatos napi teendőket másnak adja át.

Allison a továbbiakban az újonnan létrehozott műszaki igazgatói pozícióban folytatja munkáját, ebben a szerepkörben pedig leginkább a Forma-1 következő érájára való felkészülésre, az azzal kapcsolatos stratégiai kihívásokra fókuszál. Allison a továbbiakban is szorosan együttműködik majd a Mercedes brackley-i és brixworth-i technikai szakemberekkel.

Hirdetés
 

Az F1-es istálló technikai igazgatója a továbbiakban Mike Elliott lesz. A szakember 2000-ben a McLarennél kezdte pályafutását, majd a Renault Forma-1-es csapatához szerződött. A Mercedeshez 2012-ben csatlakozott aerodinamikai vezetőként. 2017 óta a német istálló technológiai igazgatójaként tevékenykedett.

A technikai részleg átalakítását a Mercedes a következő hónapokban hajtja végre, miközben tovább folytatja küzdelmét a 2021-es világbajnoki címért, egyúttal pedig felkészül a 2022-es szabályváltozások jelentette hatalmas kihívásokra.

„Egy ideje már tudjuk, hogy James technikai igazgatói tevékenysége befejeződik idén, és örülök, hogy meg létre tudtuk hozni ezt az új pozíciót, így a családunkban tudjuk tartani őt” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

„Fontos szárnysegédem lesz ő a következő években, és tudom, hogy sokat érhetünk még el közösen. Gyakran mondjuk, hogy a szervezetünk egy dinamikus organizmus, és folyamatosan alkalmazkodnunk kell, ha igazán tündökölni szeretnénk.”

„A hatékony tervezés csapatunk egyik erőssége volt eddig, szóval örülök, hogy bejelenthetem Mike-ot, mint új technikai igazgatónkat. 2013-ban találkoztam először vele, amikor csatlakoztam a csapathoz, és órákon át beszélgettünk a csapatról, illetve annak evolúciójáról. Mike aerodinamikai vezetőből most technikai igazgató lesz, és a kivételes technikai vezetőkkel együtt a lehető legjobb helyzetből várhatjuk a sportág következő éráját.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!