Friss hírek

Új fejlesztésekkel támad a Ferrari Szingapúrban

Új fejlesztésekkel érkezik a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjra a Ferrari Forma-1-es csapata, az olasz istállót irányító Mattia Binotto azonban pontosan tudja, az évad utolsó harmadában nem lesz könnyű dolguk.

A Ferrari remek formában tért vissza a nyári szünetet követően: Charles Leclerc révén Belgiumban és Olaszországban is győzni tudott.

A maranellóiak csomagjának viszont tökéletesen feküdt a két motorigényes helyszín, és miután jövő héten már Szingapúrban, egy kanyargós utcai pályán kell helytállniuk, Binotto tudja, nem lesz egyszerű dolguk.

„Tisztában voltunk azzal, hogy Belgiumban és Olaszországban jó esélyeink lesznek” – mondta az olasz szakember.

„És ez nem kizárólag a motornak köszönhető. Kellettek hozzá aerodinamikusaink, akik ideális csomagot állítottak össze a monzai pálya egyedi igényeinek megfelelően.”

„A spái és a monzai győzelem viszont nem volt magától értetődő, ahogy azt Charles Lewis Hamilton és Valtteri Bottas elleni szoros küzdelme is jól mutatta.”

„A szezon utolsó szakaszában olyan pályákra látogatunk el, melyek nehezek lesznek számunkra. És nem akarunk többet hibázni, hogy meg tudjuk ragadni a kínálkozó lehetőségeket. Az utolsó két versenyen meg tudtuk mutatni, mire vagyunk képesek, ha jó hétvégét rakunk össze.”

Binotto azt mondja, tovább folytatják idei autójuk fejlesztését, és bíznak abban, hogy sikerül a maximumot kihozniuk a hátralévő versenyekből.

„A hátralévő hét versenyen nagyon különböző pályákkal találjuk szemben magunkat. Vannak, akik jó eredményekben bíznak, mások szerint ez nem lesz olyan könnyű. A fejlesztésekre összpontosítunk. Szingapúrban remélhetőleg már lesznek új elemek, melyeknek köszönhetően erősebbé válunk.”

„Ami a motort illeti, alapvető szerepe volt Belgiumban és Olaszországban. Szingapúrban viszont a motorerő másodlagos. A hangsúly most az autó jobb megértésén, az egyensúly optimalizálásán, és a lehetőségek kihasználásának maximalizálásán van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!