Friss hírek

Új gumikkal 4 másodpercet gyorsulhatnak az autók

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery úgy véli, 2017-től csak a gumiknak hála körönként négy másodpercet gyorsulhatnak a Forma-1-es autók.


A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery úgy véli, 2017-től csak a gumiknak hála körönként négy másodpercet gyorsulhatnak a Forma-1-es autók.

Habár már az év korábbi szakaszában megállapodtak abban, hogy a 2017-es idényben körönként 5-6 másodperccel gyorsabbá teszik a versenyautókat, úgy tudni, a csapatok még nem jutottak dűlőre arra vonatkozóan, hogy mindezt hogy is szeretnék elérni.

Hirdetés
 

A problémát részben az okozza, hogy ahhoz, hogy a Pirelli tesztelni tudja a szélesebb abroncsokat a sokkal agresszívebb aerodinamikai csomaggal, egy prototípus versenyautóra volna szükség.

Paul Hembery szerint már csak a gumiknak hála is komoly gyorsulást lehetne elérni, nincs szükség arra, hogy az autók tervezésében drasztikus változtatásokat eszközöljenek.

„Ha növelni akarják a teljesítményt, mi meg tudjuk csinálni” – mondta a Pirelli motorsport-főnöke.

„Csak a gumi méretének megnövelésével két másodpercet nyerhetünk. Ha a rendelkezésünkre áll egy tisztességes tesztprogram, a gumikkal, illetve a jelenlegi autók evolúciós továbbfejlesztésével négy másodpercet javulhatunk, a csapatoknak nem is kell mást tenniük.”

„Ez mindenki számára olcsóbb megoldás volna, csak segíteniük kell minket ebben. Talán nem tudok arról, hogy mi mást is kértek még, de ha csak a teljesítményről van szó, akkor mi meg tudjuk csinálni.”

„És különféle komponenseket tudunk kínálni, így el tudunk menni olyan irányba is, hogy egyes vegyületek 15 kört bírjanak padlógázzal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!