Friss hírek

Új hátsó szárnnyal érkezik Barcelonába az Alpine

Egy új fejlesztésű hátsó szárnnyal érkezik majd a hétvégi Spanyol Nagydíjra az Alpine Forma-1-es csapata. A francia istálló biztató teljesítménnyel kezdte a szezont, ám számos műszaki probléma, és jókora balszerencse is hátráltatta versenyzőit az évad első versenyein.

Az Alpine jelenleg a 6. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, 5 ponttal lemaradva az Alfa Romeótól. A csapatnál abban reménykednek, idei autójuknak köszönhetően a szezon további részében képesek lesznek arra, hogy rendre a középmezőny elején harcoljanak.

A legtöbb csapathoz hasonlóan az Alpine is komoly fejlesztésekkel érkezik a Spanyol Nagydíjra, Otmar Szafnauer csapatfőnök pedig elárulta, a leginkább észrevehető változásokat az A522-es kódjelű versenyautó hátulján láthatjuk majd.

Hirdetés
 

„Egy új hátsó szárny érkezik Spanyolországban” – mondta a szakember. „Hatékonyabbak lehetünk, mint akkor, amikor legutóbb itt köröztünk, és egy kicsit jobb teljesítményre is lesz képes, szóval mindkét autónkra felkerül majd.”

Az Alpine egyébként egy meglehetősen innovatív hátsó szárnnyal versenyzett a szezon eddigi részében, mely még a riválisok figyelmét is felkeltette.

Az istálló természetesen az aerodinamikai előrelépések mellett nagy hangsúlyt fektet a versenyautó súlyának csökkentésére is, mely idén komoly fejtörést okoz a mezőny tagjainak.

„Sikerült csökkentenünk egy kicsit, de még nagyobb fejlődés várható ezen a téren” – mondta az Alpine sportigazgatója, Alan Permane. „Még egy kicsit túlsúlyban vagyunk. Nem gondolom, hogy olyan rossz a helyzet, mint néhány más istállónál, de az biztos, hogy nem is állunk olyan jól, mint pár csapat. Úgy hallottam, egyes autók a súlyhatár alatt, vagy épp a súlyhatáron vannak. Mi egy kicsit felette, de az első verseny óta folyamatosan előreléptünk ezen a téren.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!