Új információk az F2-es balesetben sérült pilótáról - F1VILÁG.HU

Új információk az F2-es balesetben sérült pilótáról

HIRDETÉS
Juan Manuel Correa, a spái F2-es balesetben súlyosan megsérült versenyző állapotáról újabb információkat osztottak meg születi.
SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIUM - AUGUST 31: Juan Manuel Correa (USA, SAUBER JUNIOR TEAM BY CHAROUZ) during the Spa-Francorchamps at Spa-Francorchamps on August 31, 2019 in Spa-Francorchamps, Belgium. (Photo by Gareth Harford / LAT Images / FIA F2 Championship)

A Belga Nagydíj hétvégéjének szombatján történt az a tragikus Formula-2-es baleset, amelynek következtében Anthoine Hubert, a 22 éves fiatal, tehetséges pilóta elhunyt, versenytársa, Juan Manuel Correa pedig súlyosan megsérült. 

Correát kettős lábtöréssel és enyhe gerincsérüléssel szállították kórházba, fel is ébresztették a mesterséges kómából, azonban később, a londoni kórházban komplikációk léptek fel nála. A becsapódás mértéke ugyanis akkora volt, hogy Correánál légzési elégtelenség alakult ki, ezért indukált kómába helyezték, jelenleg műtüdő segíti légzését és keringését. 

Correa szülei új információkat osztottak meg fiukkal kapcsolatban: elmondták, hogy a versenyző állapota változó, de összességében apró javulások tapasztalhatóak. 

Vannak jobb és rosszabb napok, hosszabb és rövidebb éjszakák, de a motorsport közösségének, a családnak, a barátoknak, az országunknak és a szurkolóknak a támogatásával továbbra is imádkozunk Juan Manuelért” – mondták a szülők. 

Juan Manuel indukált kómában van annak érdekében, hogy a tüdeje a lehető legjobban pihenhessen. Továbbra is műtüdő segíti őt, néhány létfontosságú mutató kissé javult, mások kissé romlottak.”

„A fertőzések kontroll alatt vannak, a légzőszervi mutatók és az életjelek továbbra is stabilak.”

„Az orvosok emlékeztettek minket, hogy Juan Manuel javul, még akkor is, ha nagyon kicsit, és ez az, amit most kívánhatunk. Hiszünk a fiunk erejében és elszántságában, az apró javulásokat pozitív jeleknek tekintjük, csak arra van szükségünk, hogy ezek kicsit gyorsabban történjenek.”

„Az orvosok figyelik és folyamatosan cserélik a kötszereket, ha szükséges, és megerősítették, hogy a törések többszörösek és súlyosak. További műtétekre lesz szükség, ha Juan Manuel tüdeje olyan állapotba kerül, hogy az orvosok ezeket biztonsággal el tudják végezni.”

A szülők megköszönték az eddigi támogatásokat, és kifejezetten kérték a motorsport közösségét, hogy továbbra is üzenjenek fiuknak, mert ha felébred, ez fog neki erőt adni. 

Hirdetés

„Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki hívott, üzent és e-mailt küldött, vagy a közösségi médián keresztül felvette velünk a kapcsolatot. Megkaptuk, elolvastuk vagy el fogjuk olvasni az összes üzenetet, és megmutatjuk Juan Manuelnek. Az üzeneteitek segítenek neki abban, hogy küzdjön és soha ne adja fel.”

„Ez lesz a legnagyobb motiváció Juan Manuelnek, amikor felébred. Arra kérjük a szurkolókat és a barátokat, hogy továbbra is küldjenek üzenetet Juan Manuelnek a közösségi médián keresztül vagy az info@jmcorrea.com e-mail címre. Még egyszer, köszönjük a támogatásotokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!