Új kameraállások és grafikák lesznek az F1-es közvetítésekben - F1VILÁG.HU

Új kameraállások és grafikák lesznek az F1-es közvetítésekben

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Új kameraállásokat és jelentős grafikai újításokat vonultatnak fel 2018-ban a Forma-1-es közvetítések során – ezt a Liberty Media kereskedelmi igazgatója, Sean Breatches árulta el.

A királykategória televíziós változtatásait a Fox Sports korábbi elnöke, David Hill felügyeli, a Liberty Mediánál pedig azt mondják, igyekeznek teljesen másképp megmutatni idén a Forma-1-et, mint az elmúlt években.

„Teljesen megújítjuk az F1-es közvetítések gyártását” – mondta Sean Breatches a Motorsport.com-nak.

„A versenyre összpontosítunk, alacsonyabbra pozícionáljuk a kamerákat – mert alacsonyabb kameraszögből reálisabban meg tudjuk mutatni a sebességet. És lesz 25 úgynevezett spotterünk minden versenypályán, akik a versenyirányításnak jelentenek, és szólnak, hol van éppen előzés.”

„Ami a grafikákat illeti, egy teljesen új csomagunk lesz idén – a helyi nyelvet használjuk majd, és mérföld/órát mutatunk azokon a helyszíneken, ahol mérföld/órában mérnek. Sokat teszünk azért, hogy javítsunk az élményen.”

Bratches hozzátette, a Liberty szorosan együttműködik a TV-társaságokkal annak érdekében, hogy ne csak a vérbeli F1-rajongókat kápráztassa el, hanem megragadja az alkalmi F1-nézőket is.

„Van egy elképzelésünk egy 22 éves személyről, aki nem F1-rajongó, de van egy barátja, aki szólt neki, hogy nézzen meg egy versenyt. Ha tehát ez a személy bekapcsolja a TV-t, azt akarjuk, hogy megértse, mi folyik itt.”

„Ross Brawn – aki a sport egy legendája – azt mondta, amikor háromévnyi kihagyás után bekapcsolódott egy verseny közepébe, még ő sem tudja, mi a helyzet. Szóval megpróbáljuk leegyszerűsíteni a dolgokat.”

Úgy tudni, a hanghatásokon is igyekeznek majd javítani jól elhelyezett mikrofonokkal, és a versenyek közben egyfajta aláfestő zene is lehet – ezt egyébként a Forma-E-ben már kezdettől fogva alkalmazzák. A versenyek közben pedig időről-időre felidéznék az addig történt eseményeket.

Hirdetés

Fotó: Scuderia Ferrari

A Liberty Media kereskedelmi vezetője elárulta azt is, jó néhány országban bevezetik a Forma-1 streaming-szolgáltatásait.

„El fogjuk indítani Kínában, az Egyesült Államokban, Brazíliában, Németországban, Franciaországban, és számos más északi országban.”

„Elég komplikált dolog ez, mert az idei évre vonatkozó megállapodások szerint nem lett volna lehetőség erre. De sikerült megállapodnunk számos területre vonatkozóan, és azt gondolom, minden fél számára kedvező megoldás született.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!