Friss hírek

Új kipufogójától vár előrelépést a Mercedes

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn elárulta, nagyon bíznak abban, hogy a Brit Nagydíjon első ízben kipróbált új kipufogórendszerükkel komoly előrelépést tehetnek a szezon második felében.


A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn elárulta, nagyon bíznak abban, hogy a Brit Nagydíjon első ízben kipróbált új kipufogórendszerükkel komoly előrelépést tehetnek a szezon második felében.

Ahogy a legtöbb csapat, úgy a Mercedes is több újítással érkezett az elmúlt hétvégén, Silverstone-ba: ezek közül a legjelentősebb alighanem az az új kipufogórendszer, mely hasonló a Red Bull, a McLaren és a Ferrari által használt megoldáshoz.

Habár az eredmények tekintetében Angliában nem sikerült nagyot fejlődnie a csapatnak, a vasárnapi futam második felében mind Michael Schumacher, mind Nico Rosberg jó tempót diktált.

Ross Brawn úgy véli, az új kipufogórendszernek hála jóval több fejlesztési potenciállal rendelkeznek a következő versenyeket tekintve.

„Egy új ösvényen haladunk a kipufogórendszerrel” – magyarázta a szakember.

„A korábban használt rendszerrel az összes potenciált sikerült feltárnunk, és úgy találtuk, hogy nagyon nehéz komoly fejlődést elérni. Az új kipufogórendszer nagyon biztató, hiszen sokkal több potenciált véltünk felfedezni benne, mint a régi változatban.”

„Jelenleg azon dolgozunk – és ezt még nem sikerült elérni -, hogy felülkerekedjünk a technikai kérdéseken, és az installációs problémákon. Ezen nem segített az, hogy változtatnunk kellett a motorvezérlésen, hiszen ez a módosítás épp a projekt közepén érkezett.”

Brawn hozzátette, a közeljövőben lesznek további fejlesztéseik, melyektől szintén fejlődést várnak majd.

„Látunk potenciált a rendszerben, de ami ennél fontosabb, hogy lesznek újítások, melyek egyre több és több előnyét élvezik ennek a technológiának. Optimisták vagyunk. Nagyon bízom abban, hogy komoly előnyünk származik majd a megoldásból.”

A Mercedes GP alakulata Nico Rosberg silverstone-i hatodik és Michael Schumacher kilencedik helyének köszönhetően a negyedik helyre lépett előre a konstruktőri tabellán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Új kipufogójától vár előrelépést a Mercedes
Véget ért a Pirelli háromnapos gumitesztje
Az Aston Martin szponzora lesz a BWT az F1-ben
Az Alfa Romeo nem bánja, hogy Schumacher nem hozzájuk került
Simán ment az AlphaTauri szélcsatorna-váltása