Új megoldás a motorok felhangosítására az F1-ben

A Forma-1 vezetői bíznak abban, hogy hamarosan újabb tesztet hajthatnak végre és sikerül javítani a motorok hangerején egy új megoldással.


A Forma-1 vezetői bíznak abban, hogy hamarosan újabb tesztet hajthatnak végre és sikerül javítani a motorok hangerején egy új megoldással.

Bár a Mercedes próbálkozása a kürt-szerű kipufogóval sikertelennek bizonyult a Spanyol Nagydíj utáni teszten Barcelonában, a szakemberek még nem mondtak le arról, hogy hangosabbá tegyék a motorokat a Forma-1-ben.

Az FIA a hírek szerint hangmérnökök segítségét kérte, akik az elmúlt hetekben, hónapokban a Ferrari szakembereivel karöltve egy másik ötleten dolgoztak, miszerint egy dupla kipufogóval, illetve egy a turbófeltöltő illetve a lefújószelep közé beépített hangkürt segítségével növelnék a hangerőt.

Úgy tudni, hogy a próbapadon biztatóak az eredmények, és hamarosan egy prototípus is elkészülhet, amit élesben is be lehet vetni, remélhetőleg a Brit Nagydíj utáni – következő – szezonközi teszten.

Ahhoz azonban, hogy a dupla kipufogót használni lehessen, módosítani kell a technikai szabályzaton, amely jelenleg egyértelműen kijelenti, hogy egy kivezetés engedélyezett.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!