Új oldalszekrényekkel és padlólemezzel támadnak Alonsóék - F1VILÁG.HU

Új oldalszekrényekkel és padlólemezzel támadnak Alonsóék

HIRDETÉS
Egy jelentősebbnek mondható fejlesztési csomaggal érkezett a Forma-1-es Kanadai Nagydíj helyszínére az Aston Martin csapata, Fernando Alonso azonban nem számít arra, hogy Montrealban lesz a legtöbb esélyük arra, hogy megszerezzék idei első győzelmüket.
Technical, portrait, Circuit de Barcelona-Catalunya, GP2307a, F1, GP, Spain
Mechanics in the pit lane with Fernando Alonso, Aston Martin AMR23

A brit istálló kiváló formában vágott neki a Forma-1-es szezonnak, hiszen Fernando Alonso révén öt dobogós eredményt is szerzett, az évad első versenyhétvégéin pedig az Aston Martin bizonyult a Red Bull legfőbb riválisának. A silverstone-i alakulatnál persze pontosan tudják, ahhoz, hogy megőrizzék előkelő pozíciójukat, hatékonynak kell lenniük a fejlesztési versenyben is, hiszen a riválisok sem pihennek, a Mercedes pedig már Barcelonában jelentős fejlődést mutatott.

Az Aston Martinnál pedig kőkemény munka zajlott az elmúlt hetekben, és miközben az istálló a bajnokság első szakaszában meglehetősen konzervatív utat választott az AMR23-as kódjelű versenygép fejlesztése során, Montrealban egy jelentősebbnek mondható fejlesztési csomag került fel a csapat autóira.

A versenygép oldalszekrényeit is átszabták, azok egy jóval szélesebb és meredekebben ívelő bevágást kaptak, a cél pedig természetesen az, hogy hatékonyabban áramoltassák az érkező levegőt a kocsitesten végig, egészen az autó aljáig. Az Aston Martin a padlólemezen is módosított a kanadai hétvégére, és természetesen inkább ez lehet a jelentősebb változtatás a teljesítmény szempontjából, illetve az, ami a kíváncsi szemek elől rejtve marad.

A csapat kétszeres világbajnok versenyzője, Fernando Alonso ugyanakkor nem tulajdonított olyan komoly jelentőséget az újításoknak, noha azt reméli, az Aston Martin az egész idény során ütőképes lesz. Arra a kérdésre, hogy Kanadában lesz-e a legjobb esélyük az idei első győzelem megszerzésére, a spanyol így felelt: „Nem, nem hiszem. Nem hiszem.”

„Azt gondolom, ez inkább egy reakció Barcelona után, tudván, hogy feltehetően egy egyszeri eset volt, hogy nem voltunk versenyképesek. Azt gondolom, itt azok leszünk – és remélhetőleg egész évben nagyon versenyképes helyzetben leszünk, és talán Barcelona volt az egyetlen helyszín, ahol egy kicsit gyengébb volt a tempónk. Ebben bízunk.”

„De nem gondolom, hogy rá tudunk mutatni egyetlen hétvégére, például a kanadaira, vagy bármelyik másikra, miszerint itt lesz a legjobb esélyünk a győzelemre. Hogy őszinte legyek, talán Monaco volt a legjobb esély a versenynaptárt nézve, és nagyon közel voltunk, mindössze 40-50 ezredmásodperccel maradtunk le a pole-ról, és aztán a versenyen nyilván esély kínálkozott az eső érkezésével. Szóval meglátjuk, lesz-e még ilyen lehetőségünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!