Új padlólemez a Ferrarinál, a Red Bull és a Mercedes semmi újdonsággal nem készült Japánra - F1VILÁG.HU

Új padlólemez a Ferrarinál, a Red Bull és a Mercedes semmi újdonsággal nem készült Japánra

HIRDETÉS
Egy vadonatúj padlólemezzel érkezett a Forma-1-es Japán Nagydíjra a Ferrari csapata, miközben számos istálló semmiféle újítást nem vonultat fel Szuzukában.
Carlos Sainz, Ferrari

A Forma-1-es világbajnokság a hajrájához érkezett, Max Verstappen pedig már ezen a hétvégén bebiztosíthatja második világbajnoki címét. Hiába tartunk késői szakaszában az évnek, a csapatok most sem pihennek, hiszen már gőzerővel készülnek a 2023-as szezonra is.

Néhány istálló még Japánban is újításokat szerelt fel versenyautójára, ezek pedig a következő idény vonatkozásában is fontos támpontot adhatnak. A legkomolyabb fejlesztéssel a Ferrari érkezett Japánba: az olaszok egy vadonatúj padlólemezzel dolgozik, melynek elülső és hátsó geometriája is módosult a korábbi verzióhoz képest.

Az AlphaTauri egy módosított hátsó szárnnyal, az Aston Martin egy kisebb „beam winggel” köröz Szuzukában. Az Alfa Romeo sem állt le: a svájci-olasz csapat egy vadonatúj első szárnyat vitt magával Japánban, az istálló szerint az új elem nagy előrelépést jelenthet a versenyautó egyensúlya szempontjából.

A Williams a légellenállás csökkentése érdekében módosította a hűtőnyílásokat a motorborításon, a Mercedes, a Red Bull, a McLaren, az Alpine és a Haas viszont semmiféle újítást nem tett fel autójára erre a hétvégén. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!