Új padlólemezzel érkezett a Ferrari Japánba - F1VILÁG.HU

Új padlólemezzel érkezett a Ferrari Japánba

Egy vadonatúj padlólemezzel érkezett a Forma-1-es Japán Nagydíjra a Ferrari csapata, az újítást pedig Charles Leclerc tesztelte a magyar idő szerint péntek hajnalban megtartott első gyakorláson.

A patinás olasz istálló kőkeményen dolgozik azon, hogy megszerezze a konstruktőri 2. helyet az idei bajnokságban, miközben természetesen már fél szemmel a 2024-es versenyautó fejlesztésére figyel. Charles Leclerc csütörtökön arról beszélt, a Holland Nagydíjon sikerült nagyot lépniük előre az autó megértése terén, ez pedig kulcsfontosságú lehet ahhoz, hogy a következő idényben bajnokesélyesként állhassanak rajthoz.

A Ferrari egyike azon csapatoknak, mely egy módosított autót vetett be Japánban: a maranellóiak egy vadonatúj padlólemezzel érkeztek Szuzukába, mellyel természetesen az autó alatti áramlások minőségén igyekeznek javítani. A csapat módosított a padlólemez elején, közepén, illetve a diffúzor oldalfalain is, akárcsak a padlóéleken, valamint újratervezték az oldalszekrények alávágását is.

Az újítással Charles Leclerc körözött az első szabadedzésen, és mivel Carlos Sainz a korábbi megoldást használta, a Ferrarinak kiváló lehetősége van arra, hogy direkt összehasonlításokat végezzen a két verzió kapcsán.

Az első tréningen a Red Bull pilótája, Max Verstappen volt a leggyorsabb, Sainz a 2., Leclerc pedig a 4. helyen zárt. A Japán Nagydíj második szabadedzését magyar idő szerint 8 órától tartják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!