Új, rutinos versenymérnököt kap Alex Albon - F1VILÁG.HU

Új, rutinos versenymérnököt kap Alex Albon

Simon Rennie személyében új versenymérnököt kap a hétvégi Brit Nagydíjon Alex Albon – mindezt azok után, hogy a Red Bull úgy döntött, átszervezi technikai csapatát.

Rennie 2013-ban Mark Webber, 2014 és 2018 között pedig Daniel Ricciardo versenymérnökeként dolgozott a Red Bullnál, ezt követően viszont úgy döntött, az energiaital-gyárosok Milton Keynes-i gyárában folytatja tevékenységét.

Mivel a csapat fiatal versenyzője, Alex Albon számára nehezen indult a 2020-as év, a Red Bull úgy döntött, újra a bokszutcai vezérlőpulthoz ülteti Rennie-t, aki a thai versenyző versenymérnökeként dolgozik tovább.

 

Albon korábbi versenymérnöke, Mike Lugg marad a Red Bullnál, ám mostantól a csapat gyárában dolgozik.

A Red Bull egyébként kiábrándítóan kezdte az évet, RB16-os kódjelű versenyautója a várakozásokon alul teljesített az idény első három versenyhétvégéjén. Albon mindazonáltal bízik abban, sikerül összekapnia magát neki és a csapatnak is.

„Csapatként nem volt ideális a kezdés, de eltekintve a kiesésmtől, sikerült értékes pontokat gyűjtenünk” – mondta a fiatal pilóta.

„Az autó csak fejlődhet, szóval pozitívak az érzéseim. Tudjuk, mely területeken kell dolgoznunk, és az, hogy Silverstone hazai versenyünkként közel van a gyárhoz, jó hír.”

„Remélhetőleg jó eredményt érhetünk el, általában jól teljesítünk ezen a pályán, és én is élvezem a vezetést rajta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!