Orosz Nagydíj
Next
Prev

Új, rutinos versenymérnököt kap Alex Albon

JEREZ DE LA FRONTERA, SPAIN - JANUARY 28:  Simon Rennie, race engineer for Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing is seen during day one of Formula One Winter Testing at the Circuito de Jerez on January 28, 2014 in Jerez de la Frontera, Spain.  (Photo by Andrew Hone/Getty Images) *** Local Caption *** Simon Rennie // Getty Images / Red Bull Content Pool  // 1418892068262-1311742742 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Simon Rennie személyében új versenymérnököt kap a hétvégi Brit Nagydíjon Alex Albon – mindezt azok után, hogy a Red Bull úgy döntött, átszervezi technikai csapatát.

Rennie 2013-ban Mark Webber, 2014 és 2018 között pedig Daniel Ricciardo versenymérnökeként dolgozott a Red Bullnál, ezt követően viszont úgy döntött, az energiaital-gyárosok Milton Keynes-i gyárában folytatja tevékenységét.

Mivel a csapat fiatal versenyzője, Alex Albon számára nehezen indult a 2020-as év, a Red Bull úgy döntött, újra a bokszutcai vezérlőpulthoz ülteti Rennie-t, aki a thai versenyző versenymérnökeként dolgozik tovább.

Albon korábbi versenymérnöke, Mike Lugg marad a Red Bullnál, ám mostantól a csapat gyárában dolgozik.

A Red Bull egyébként kiábrándítóan kezdte az évet, RB16-os kódjelű versenyautója a várakozásokon alul teljesített az idény első három versenyhétvégéjén. Albon mindazonáltal bízik abban, sikerül összekapnia magát neki és a csapatnak is.

„Csapatként nem volt ideális a kezdés, de eltekintve a kiesésmtől, sikerült értékes pontokat gyűjtenünk” – mondta a fiatal pilóta.

„Az autó csak fejlődhet, szóval pozitívak az érzéseim. Tudjuk, mely területeken kell dolgoznunk, és az, hogy Silverstone hazai versenyünkként közel van a gyárhoz, jó hír.”

„Remélhetőleg jó eredményt érhetünk el, általában jól teljesítünk ezen a pályán, és én is élvezem a vezetést rajta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS