Új szerződésével Schumacher rekordját döntheti meg Verstappen - F1VILÁG.HU

Új szerződésével Schumacher rekordját döntheti meg Verstappen

HIRDETÉS
Michael Schumacher rekordját is megdöntheti új szerződésének köszönhetően a Red Bull világbajnoki címvédője, Max Verstappen.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 25: Max Verstappen, Red Bull Racing RB18 during the Barcelona February testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on Friday February 25, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A holland versenyző nemrég 2028 végéig írt alá a Red Bull Forma-1-es csapatával, a következő 7 évben tehát az osztrák istállót erősíti majd a száguldó cirkuszban.

A most 24 esztendős versenyző 2016 óta versenyez a Milton Keynes-i csapat színeiben, és bár minden kétséget kizáróan vannak kilépési záradékok új kontraktusában, ha valóban kitölti szerződését, azzal Michael Schumacher egy korábbi rekordját döntheti meg. A hétszeres világbajnok 11 szezont töltött el a Ferrarinál 1996 és 2006 között, ez idő alatt 181 versenyen állt rajthoz a maranellóiak színeiben.

A német legendához ebben a tekintetben Lewis Hamilton áll a legközelebb: a brit pilóta eddig 9 szezont töltött el a Mercedesnél, és 178 futamon állt rajthoz.

Amennyiben Verstappen kitölti 2028 végéig szóló szerződését, és a mostani trendnek megfelelően 23 versenyt rendeznek minden egyes idényben, a holland pilóta 256 versenyen állhat rajthoz a Red Bullnál, mely csapatnál akkor már 16. szezonját tölti majd. Az igazsághoz mindazonáltal hozzátartozik, 2016-ban nem futott teljes idényt az osztrák istállónál, hiszen szezon közben váltotta Daniil Kvyatot.

A holland 2015-ben debütált az F1-ben a Toro Rossóval, mely csapattal 23 verseny teljesített. Ezt is beleszámolva 2028 végére Verstappen 279 futamnál járhat, ezzel pedig az örökranglista 8. helyére kerülhet. 2028-ban egyébként Verstappen még mindössze 30 éves lesz, szóval lehetnek még bőven évei a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!