Friss hírek

Új üzemanyaggal erősödhet meg a Red Bull

Egy továbbfejlesztett üzemanyagot bocsát partnercsapata, a Red Bull Racing rendelkezésére Silverstone-ban az ExxonMobil. A gyártó azt reméli, az új terméknek hála sikerül javítaniuk a teljesítményen.

A Red Bull csapata azt remélte, a Kanadai Nagydíjra már egy jóval versenyképesebb Renault-erőforrást kap motorpartnerétől, a francia gyártó azonban a 2017-es szezon hátralévő részében leginkább a megbízhatóságra összpontosít, és csak apró lépésekkel kíván javítani a teljesítményen.

Hirdetés
 

Az osztrák istálló ifjú versenyzője, Max Verstappen attól tart, emiatt a 2018-as év is problémás lehet számukra, hiszen a Renault döntése jelentősen befolyásolhatja a Red Bull fejlesztéseit idén.

A Red Bull üzem- és kenőanyag-partnere, az ExxonMobil viszont igyekszik mindenben segíteni az osztrák istállót, így a Brit Nagydíjon egy továbbfejlesztett üzemanyaggal érkezik majd.

„Akkora előrelépés nem történik, mint az idei első üzemanyag esetében, de még így is pozitív fejlődésről beszélhetünk” – mondta a vállalat technológiai menedzsere, David Tsurusaki.

„Számokat nem mondhatunk, de észrevehető lesz a változás. Azt tervezzük, hogy Silverstone-ban már bevetjük, de még sok minden függ a hitelesítéstől. Ez egy kiszámíthatatlan folyamat, mindenesetre én azt közöltem a csapatommal, hogy ez a cél.”

Az ExxonMobil egyébként évente 3 különféle specifikációjú üzemanyagot tervez bevetni, ám mivel idén csak januárban kezdett el együtt dolgozni a Red Bull Racinggel, a 3. verzió várhatóan csak 2018-ra készül el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Új üzemanyaggal erősödhet meg a Red Bull
Élő közvetítés: Az FIA díjátadó gálája
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!