Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Újabb autógyártó búcsúzhat a Forma-1-től

Újabb autógyártó búcsúzhat a Forma-1-től

A Williams ügyvezető igazgatója, Adam Parr úgy gondolja, hogy a Forma-1 még egy csapatot elveszíthet a 2009-es szezon kezdete előtt, és nem feltétlenül egy független alakulatot, hanem egy újabb nagyvállalatot.

A Williams ügyvezető igazgatója, Adam Parr úgy gondolja, hogy a Forma-1 még egy csapatot elveszíthet a 2009-es szezon kezdete előtt, és nem feltétlenül egy független alakulatot, hanem egy újabb nagyvállalatot.

A múlt héten bombaként robbant a hír, miszerint a Honda leállítja Forma-1-es programját, és a jelenlegi gazdasági helyzet miatt, azonnal hatállyal elhagyja a királykategóriát.

A brackley-i bázisú csapat vezetése most gőzerővel keresi a befektetőket, és az új tulajdonost, hogy a Honda kiszállása ellenére is ott lehessen a rajtrácson, a március végén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Bár a Honda sokkoló bejelentése óta a Renault kivételével az összes autógyártó jelezte elkötelezettségét a Forma-1 mellett, Parr úgy gondolja, hogy ez semmit nem jelent, és a következő idény kezdete előtt még egy nagyvállalat búcsút inthet a sportnak.

“Számítottam arra, hogy egy vagy két csapat azonnal kiszáll a Forma-1-ből” – mondta a szakember a Reuters hírügynökségnek. “Továbbá azt is elmondtam, hogy nem feltétlenül a független kiscsapatokra kell gondolnunk. Úgy vélem, hogy nagy valószínűséggel még egy csapatot elveszítünk majd a következő szezon kezdetéig, és jó esély van arra, hogy ez egy nagyvállalat lesz.”

A Williams szakemberét egyébként azért nem érte váratlanul a Honda kiszállása, mert tisztában volt azzal, hogy az eszetlen költekezés megbosszulja magát, és lesznek majd olyan cégek, melyek a sikertelenség és a válság miatt a távozás mellett döntenek.

“A Hondának nem volt muszáj elhagynia a Forma-1-et, az ő döntése volt” – mondta. “Azonban a Williams soha nem fogja ezt az utat választani. Amíg össze tudunk kaparni egy kis pénzt, és a költségvetésünket csökkenteni tudjuk, versenyezni fogunk.”

“Számomra teljesen logikátlan arról beszélni, hogy a Williams elhagyja a Forma-1-et. Úgy gondoljuk, hogy a mi helyzetünk teljesen más, mint a többi csapaté, mert az összes többi csapat a Forma-1-ben a befektetőjétől függ, amely sok esetben a teljes bevételt hozza. Ezek a befektetők elsősorban marketing megfontolásban vannak jelen a sportban, és bármikor dönthetnek úgy, hogy már nem éri meg nekik és elhagyják a Forma-1-et.”

“A Williams esetében más a helyzet, nekünk a Forma-1 tevékenységi körünk, nincs más választásunk, maradnunk kell, amíg csak tudunk” – tette hozzá Parr.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!