Újabb bíztató hírek Kubica állapotáról - F1VILÁG.HU

Újabb bíztató hírek Kubica állapotáról

HIRDETÉS

A Santa Corona kórház intenzív osztályának vezetője, Dr. Giorgio Barabino megnyugtató dolgokat mondott Robert Kubica állapotáról, akit a mai nap folyamán már ébren tartanak.


A Santa Corona kórház intenzív osztályának vezetője, Dr. Giorgio Barabino megnyugtató dolgokat mondott Robert Kubica állapotáról, akit a mai nap folyamán már ébren tartanak.

A Renault versenyzője – aki vasárnap szenvedett súlyos sérüléseket egy rali-versenyen – még legalább 2-3 napig az intenzív osztályon marad megfigyelés alatt, ám vasárnapi hétórás operációja után egyre jobb állapotban van.

„Az állapota folyamatosan javul, és kielégítőnek mondható, figyelembe véve a balesetét” – mondta Barabino az olasz IVG.it-nek adott nyilatkozatában.

Csatlakozz, hogy azonnal értesülj Kubica állapotáról:

„A műtét után semmilyen vírusfertőzés nem ütötte fel a fejét, ami mindenképpen bíztató. A végtagjának vérellátása rendben van, és az életjelei a normális intervallumban vannak. Ez mindenképpen egy kielégítő javulás, figyelembe véve sérüléseinek súlyosságát.”

„Jelen pillanatban elégedettek vagyunk a javulás mértékével. Kubica még 48-72 óráig az intenzív osztályunkon marad, mialatt folyamatosan vizsgáljuk karja és keze funkcionális működését.”

„Ami a felépülési időt illeti, az első napok után optimisták vagyunk a jövőre nézve: a páciens kiváló módon reagál a kezelésre.”

Ahogy azt már más orvosok is elmondták, Kubica csonttöréseivel még nem foglalkoztak, ugyanis elsődlegesen arra fókuszáltak, hogy funkcionálisan helyrerakják a karját, és stabilizálják, illetve helyreállítsák annak vérellátását, miután rengeteg vért vesztett.

„Egy héten belül meg kell operálni az elrepedt könyökét és felkarcsontját, amit egyelőre még nem kezeltünk” – folytatta a szakember.

„A mai nap folyamán a versenyző folyamatosan éber, magánál van, jóllehet vannak fájdalmai. Bár be van nyugtatózva, beszélt a menedzserével és a kórház személyzetével.”

Hirdetés

Kubica orvosai úgy döntöttek, hogy a lengyel versenyző a továbbiakban is marad a Santa Corona kórházban, nem szállítják át más intézménybe, aminek Barabino nagyon örült, ugyanis ez is bizonyítja, hogy jó munkát végeztek/végeznek.

Bár az orvosok elégedettek a fejlődéssel, Barabino elmondta, hogy egyelőre még túl korai lenne bármit is mondani a rehabilitációval kapcsolatban, azonban még úgy is, hogy egy kivételesen erős emberről van szó, egy évet jósol a teljes felépüléshez.

„Nagyon nehéz jósolni” – mondta. „Ami biztos, hogy nagyon nehezen találni ennyire erős pácienst. A részleges felépülés hónapokon belül lehetséges, aztán majd megnézzük, hogy elérhető-e a karja illetve keze teljes funkcionális felépülése.”

„Ehhez azonban véleményem szerint egy év biztosan kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!