Orosz Nagydíj

Újabb botrány az F1-ben? A csapatok ERS-rendszereit ellenőrzi az FIA!

Esteban Ocon (FRA) Renault F1 Team RS20.
Spanish Grand Prix, Sunday 16th August 2020. Barcelona, Spain.
Fotó: Renault
Német lapértesülések szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálja a Forma-1 csapatai által használt energia-visszanyerő rendszereket.

A sportot irányító testület nemrég jelentette be, hamarosan betiltja az időmérős motormódok használatát. Az F1Világ.hu úgy tudja, az új technikai direktívát az Olasz Nagydíj előtt küldik majd ki a csapatoknak, azok tehát az időmérő edzések után már nem változtathatnak erőforrásaik beállításain.

Mindeközben az Auto Motor und Sport című német szaklap arról számolt be, az FIA az energia-visszanyerő rendszereket is szeretné megvizsgálni.

„Ami biztos, hogy mind a négy motorgyártónak részletes információkat kell szolgáltatnia ERS-rendszerével kapcsolatban az FIA szerverére augusztus 21-ig” – írja a lap.

Az Auto Motor und Sport szerint az FIA azt gyaníthatja, hogy egy vagy több motorgyártó trükközhet, és nem tartja be a maximálisan megengedett 163 lóerős határt ERS-rendszereivel.

Az FIA konkrét tervrajzokat, illetve az áramkörök részletes leírását kérte a motorgyártóktól, emellett háromdimenziós CAD-rajzokat is fel kell tölteniük az FIA szervereire a kiegészítő áramkörökről.

Ha bármilyen kétely merül fel a szövetség részéről, fizikailag is ellenőrzik majd a versenyautókat.

Azt egyelőre az Auto Motor und Sport sem tudja, hogy pontosan mi is az FIA célja: a lap szerint nem kizárt, hogy trükközésre gyanakszanak, de azt is elképzelhetőnek tartja, hogy csupán rutinellenőrizéseket tartanak a közelgő motormód-betiltás végett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS