Újabb csapat kacsingat a Forma-1 felé - F1VILÁG.HU

Újabb csapat kacsingat a Forma-1 felé

HIRDETÉS

A GP2 egykori világbajnok csapata, az iSport készen áll a kategóriaváltásra, amennyiben egy számára is elfogadható költségvetési sapkát vezetnek be a jövő évtől a Forma-1-ben.

A GP2 egykori világbajnok csapata, az iSport készen áll a kategóriaváltásra, amennyiben egy számára is elfogadható költségvetési sapkát vezetnek be a jövő évtől a Forma-1-ben.

“Már évek óta mondom, hogy ha a feltételek megfelelőek, és a számok elfogadhatóak, nagyon szívesen beszállok az F1-be” – mondta az iSport csapatfőnöke, Paul Jackson az Autosportnak.

“A költségvetései sapka tökéletes lehetőség lenne számunkra, de addig amíg nem látjuk a varázsszámokat, nem tudhatjuk, hogy azok elfogadhatók-e számunkra.”

“Mikor már le vannak fektetve az új szabályok, megkezdjük a mozgolódást, megnézzük, mit tudunk tenni, és elkezdünk potenciális befektetők után kutatni. Addig csak spekulációkról beszélhetünk, bár van néhány nagyon felháborító híresztelés rólunk.”

“Természetesen örülnék, ha sikerülne, és szerintem jó munkát tudnánk végezni a Forma-1-ben, különösen úgy, hogy a költségvetési sapka miatt a nagyok az eddiginél jóval kevesebbet költhetnének. Azonban csak abban az esetben érdekel minket a dolog, ha tudjuk, hogy van esélyünk bejutni az első tízbe.”

A Motorsport Világtanács szerdai ülésén a költségvetési sapkáról is tárgyalnak a felek, amit a szövetség első körben úgy képzel el, hogy azok a csapatok, amelyek tartják magukat a 30 milliós plafonhoz, nagyobb technikai szabadságot kapnának, míg a többiekre, akik továbbra is szórják a pénzt, szigorúbb szabályok vonatkoznának.

Ez azonban nem tetszik a csapatok többségének, ugyanis olyan szabályrendszert szeretnének, amely mindenkire azonosan vonatkozik, és mindenki számára egyenlő feltételeket biztosít.

Az elmúlt héten a Lola, és a Ravid Richards vezette Prodrive is jelezte, hogy akár már a jövő évben szívesen beszállna a Forma-1-be, amennyiben elfogadhatónak találja a feltételeket.

Az iSport a GP2 egyik éllovasa, 2007-ben Timo Glock az első, a tavalyi évben pedig Bruno Senna a második helyen végzett a csapat színeiben a bajnokságban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!