Újabb gumikeverékek jöhetnek 2017-től

További gumikeverékek bevezetésével tenné izgalmasabbá a Forma-1-es versenyeket a Pirelli – no nem már jövőre, hanem csak 2017-től.


További gumikeverékek bevezetésével tenné izgalmasabbá a Forma-1-es versenyeket a Pirelli – no nem már jövőre, hanem csak 2017-től.

Az AUTOSPORT című angol szaklap értesülései szerint amennyiben az olasz gyártó szerződést hosszabbít a Forma-1-gyel, 2017-re megtartaná jelenlegi keverékeit – a szuperlágyat, a lágyat, a közepeset és a keményet –, ám mindegyik vegyületen belül lennének további opciók – egészen pontosan három.

Ezzel pedig a Pirelli optimálisabb gumiválasztást tudna eszközölni a versenyhétvégéket megelőzően.

„Nagyon nehéz lenne megvalósítani, de ha 2017-ben is a sportban maradunk, meg tudunk vizsgálni egy hasonló lehetőséget” – mondta Paul Hemby, a Pirelli motorport-igazgatója.

„Ha több vegyület közül választhatnánk, sokkal nagyobb bizonyossággal tudnánk biztosítani a két-három kerékcserés versenyeket. Továbbra is meglenne mondjuk a kemény és a közepes keverék, de mi a magunk részéről tudnánk háromféle kemény és háromféle közepes vegyület közül választani.”

„Csak egy példa: a monacói és a kanadai szuperlágy teljesen más lenne, mint az, amit szuperlágyként Szingapúrban használunk.”

„Kifelé persze megmaradna a négy keverék, hiszen az bőven elég. Ha a nyilvánosság felé is kommunikálnánk mindezt, azzal csak bonyolódna a helyzet. A rajongók ugyanazt látnák, mint eddig – megmaradnának a színek a gumik oldalfalán.”

A Forma-1 Stratégiai Munkacsoportja egyébként nemrég szabad gumiválasztást javasolt már a következő idényre, a Pirelli azonban ezt ellenzi.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!