Friss hírek

Újabb jel Schumacher debütálására: Ilott az Alfa Romeóval tesztelhet

Callum Ilott vezetheti az Alfa Romeo versenyautóját az Abu Dhabi Nagydíjat követő Forma-1-es teszten – jelentette be az olasz istálló. A hír egy újabb jele annak, hogy Mick Schumacher jövőre a Haas csapatával debütál majd a száguldó cirkuszban.

A 22 éves Ilott jelenleg a Forma-2-es sorozatban versenyen, Mick Schumacher mögött a 2. helyet foglalja el az összetettben négy versennyel a bajnokság vége elő..

Mindkét pilóta a Ferrari akadémiájának tagja, és még az októberi Eifel Nagydíjon kaptak volna lehetőséget a nyitóedzésen arra, hogy F1-es autóval körözzenek. Ilott akkor a Haas, Schumacher pedig az Alfa Romeo versenygépét vezette volna, a rossz időjárás miatt azonban erre mégsem volt alkalmuk.

Azóta viszont kiderült, az Alfa Romeo 2021-re is megtartja Antonio Giovinazzit és Kimi Räikkönent, Schumacher pedig jó eséllyel a Haas színeiben debütál majd az F1-ben jövőre.

Erre utaló jel az is, hogy az Alfa Romeo Ilottnak ad lehetőséget a decemberi fiatalok tesztjén – ezt csütörtökön jelentette be a svájci-olasz csapat.

„Nagyon várom már, hogy Abu Dhabiban újra autóba üljek, és hálás vagyok az Alfa Romeónak és a Ferrari akadémiának a lehetőségért” – mondta a fiatal tehetség.

„Minden alkalom, amikor Forma-1-es autót vezethetek, fontos. Így tudok tapasztalatot gyűjteni, nemcsak az autóban ülve, hanem a csapattal együtt dolgozva is.”

Mindeközben a Ferrari is megerősítette, hogy az abu dhabi teszten a szintén az akadémián pallérozódó Robert Shwartzmant és Antonio Fuocót ülteti autójába. Schumacher így jó eséllyel a Haasszal köröz majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!