Orosz Nagydíj

Újabb kritika érte a monacói orvosi ellátást

Felipe Massa kritikáját követően Sergio Perez ugyancsak hangot adott nemtetszésének a monacói orvosi ellátással kapcsolatban – a pilóták a szervezetlenségre panaszkodnak.


Felipe Massa kritikáját követően Sergio Perez ugyancsak hangot adott nemtetszésének a monacói orvosi ellátással kapcsolatban – a pilóták a szervezetlenségre panaszkodnak.

A Ferrari brazil versenyzője a Monacói Nagydíjon kétszer is falhoz csapta versenygépét, és elmondása szerint az orvosi segítségnyújtás egyik alkalommal sem volt problémamentes. Massa elmondta, először 200 métert kellett gyalogolnia, hogy segítséget kapjon, második alkalommal pedig 20 percet volt kénytelen várni az orvosra.

„A szervezés és az egész szituáció nagyon rossz volt” – nyilatkozta Massa.

A hétvégi Kanadai Nagydíj helyszínén, Montrealban a pilóták beszéltek az esetről, és változtatásokat követelnek, ugyanis nem a brazil versenyző volt az egyetlen, aki elégedetlen volt az orvosi ellátással. Sergio Perez 2011-ben szintén hasonló tapasztalatokkal távozott Monacóból, amikor az időmérő edzésen balesetet szenvedett a Sauberrel .

„A bokszba vittek, majd kórházba kellett mennem. Át kellett verekednem magam a tömegen, ugyanis a szurkolók éppen ott voltak” – nyilatkozta Perez. „Úgy tűnik, semmi nem változott.”

A mexikói tehetség ugyanakkor hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy a monacói versenypálya nem megfelelő: „Természetesen ez egy veszélyes versenypálya, de a motorsport egyébként is nagyon veszélyes. Mindenhol szenvedhetünk balesetet. A biztonság számunkra elsődleges természetesen, hiszen nem akarjuk, hogy bárki megsérüljön – de nem gondolom, hogy magával a versennyel probléma lenne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS