Újabb kulcsember távozhat a Mercedestől! - F1VILÁG.HU

Újabb kulcsember távozhat a Mercedestől!

HIRDETÉS

A legfrissebb sajtóhírek szerint ismét komoly veszteség érheti a Mercedes Forma-1-es csapatát, távozhat ugyanis Paddy Lowe, az istálló technikai igazgatója.


A legfrissebb sajtóhírek szerint ismét komoly veszteség érheti a Mercedes Forma-1-es csapatát, távozhat ugyanis Paddy Lowe, az istálló technikai igazgatója.

A német istálló nemrégiben tudta meg, hogy újdonsült világbajnoka, Nico Rosberg nem kívánja folytatni a versenyzést a Forma-1-ben, a hírek szerint pedig most Paddy Lowe, az istálló technikai főnöke inthet búcsút a gárdának.

Lowe távozásáról egy ideje már pletykáltak az F1-es paddockban, ma pedig szinte már biztosra vehető, hogy a szakember jövőre egy másik istállónál, a Williamsnél folytatja.

A Mercedes és Lowe között a szerződés hosszabbításáról szóló egyeztetések csupán a szezonzárót követően kezdődtek meg, ám úgy hírlik, azok hamar megrekedtek, miután egy rivális istálló komoly ajánlatot tett.

A Motorsport.com című internetes szaklap értesülései szerint a Williamsről van szó, mely jövőre ismét az élmezőnyben szeretne harcolni.

Bár hivatalos megerősítés még egy istálló részéről sem érkezett, úgy tudni, Lowe elfogadja a Williams ajánlatát. A szakember szerződése december 31-ig szól a Mercedesnél, és könnyen lehet, hogy nem kell fizetett szabadságra mennie, mielőtt megkezdi a munkát egy rivális csapatnál.

Azt egyelőre nem tudni, milyen szerepkört kap Lowe a Williamsnél, ám egy ideje már hallani arról, hogy Pat Symonds, az istálló technikai igazgatója nyugdíjba menne. Az sem kizárt persze, hogy Lowe komolyabb feladatokat kap az istálló vezérkarában, hiszen már korábban is voltak ilyen irányú törekvései.

Amennyiben Lowe valóban távozik a Mercedestől, a Motorsport.com szerint majdhogynem biztos, hogy helyét a Ferrari korábbi technikai igazgatója, James Allison veszi majd át.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!