Újabb motorgondok a Mercedesnél, Hamilton sincs biztonságban - F1VILÁG.HU

Újabb motorgondok a Mercedesnél, Hamilton sincs biztonságban

HIRDETÉS
Továbbra is motorproblémákkal küszködik a Mercedes, Toto Wolff pedig elárulta, nem zárhatják ki annak lehetőségét, hogy Lewis Hamilton autójába is beépítenek majd egy új erőforrást a szezon hátralévő részében.
2021 United States Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton

A Forma-1-es Amerikai Nagydíj nyitóedzése közben derült ki, Valtteri Bottas 5 rajthelyes büntetést kap Austinban, autójába ugyanis ismét beépítettek egy új belső égésű motort – idén már a hatodikat.

És nem ő az egyetlen, akit hátrébb sorolnak majd a rajtrácson, George Russell Williamsében, illetve Sebastian Vettel Aston Martinjában ugyancsak ki kellett cserélni a Mercedes erőforrásait.

„Látható, hogy idén megbízhatósági problémákkal küszködik, Valtteri már a hatodik motort kapta, és ez nem olyasvalami, amit mi választottunk” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Tényleg próbálunk felülkerekedni a problémákon, és még nem sikerült teljesen megértenünk a dolgot. Azt hiszem, egy lépéssel már közelebb járunk, de nem mindig olyan könnyű ezekkel a motorokkal. Keményen dolgozunk azon, hogy kiszolgáljuk minden partnerünket – nem jelentéktelen dologról van szó.”

Wolff egy korábbi interjúban a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva cáfolta, hogy a szelepekkel vannak problémáik.

„Nyilvánvaló okok miatt nem szeretném elárulni, miről van szó, de mindig aggasztó a dolog. Ha például megnézzük Monzát, Valtterinek a mezőny végéről kellett indulnia, és eközben pontokat veszítünk. Minden évben próbálunk javítani a teljesítményen, és idén elértünk arra a pontra, hogy ez pontokba kerül. De az elmúlt 7-8 évben ez a hozzáállás bajnoki címeket hozott.”

„Kevesebb büntetésben, és kevesebb motorban reménykedtem, de az idei év kifogott rajtunk, a McLaren és az Aston Martin pedig szerencsésebb volt ebből a szempontból. De minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk.”

Wolff arra a kérdésre még nem tudott választ adni, hogy a bajnoki címért csatázó Lewis Hamilton számíthat-e újabb motorcserére, és az azzal járó büntetésre.

„Nem tudom megmondani, hogy beépítünk-e egy másikat, vagy, hogy mekkora a százalékos esélye ennek. De nyilván a kockázat megvan” – fogalmazott a szakember.

Hirdetés

„Nehéz kiértékelni, hogy elébe megyünk-e a dolgoknak, és bevállalunk-e még egy büntetést, vagy tovább használjuk a mostanit, és kockáztatunk egy esetleges kiesést. Erről megy most a diskurzus, és nincsenek még meg a megfelelő válaszok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!