Újabb motormérnök hagyja ott a Mercedest a Red Bullért - F1VILÁG.HU

Újabb motormérnök hagyja ott a Mercedest a Red Bullért

HIRDETÉS
Újabb neves szakember távozik a Mercedestől azért, hogy csatlakozzon a Red Bull újonnan megalakult motorrészlegéhez.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 31: Lewis Hamilton of Mercedes and Great Britain leads Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands as they go out for their final qualifying lap during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 31, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Az energiaital-gyárosok már számos szakembert átcsábítottak a Mercedestől, és úgy tűnik, a folyamat tovább folytatódik: a RaceFans tudta meg, a Mercedes főmérnöke, Owen Jones hagyja el Brixworth-öt azért, hogy az energiaital-gyárosoknál folytassa Milton Keynes-ben.

A német istálló szóvivője megerősítette, Jones valóban távozóban van, év végén pedig elhagyja a Mercedest.


A Red Bull korábban Ben Hodgkinson, Omid Mostaghimi, Steve Blewett, Pip Clode, Steve Brodie és Anton Mayo szerződtetését jelentette be – mindannyian a Mercedes motorközpontjában dolgoztak, de rajtuk kívül még több másik szakember is érkezik az osztrákokhoz Brixworth-ből.

A Red Bull azt követően alakítja ki saját motorközpontját Milton Keynes-ben, hogy eldőlt, befagyasztják a motorfejlesztéseket az F1-ben, így hamarosan saját maguknak gyártják le a Honda motorjait. Az új motorformula érkezésével pedig már saját erőforrást is fejlesztenek bázisukon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!