Friss hírek

Újabb problémák Vettelnél a rajtbaleset után?

Könnyen lehet, hogy a szingapúri rajtbaleset további hátrányos következményekkel jár majd a világbajnoki címre pályázó Sebastian Vettel számára – nem kizárt ugyanis, hogy versenyautójának motorja megsérült a balesetben.

A német versenyző már a rajtot követően kiesett Szingapúrban, miután összeütközött Max Verstappennel, valamint csapattársával, Kimi Räikkönennel.

Bár az ütközést követően úgy tűnt, a német folytatni tudja, néhány kanyarral később megpördült, és orral a falnak ütközött – ezt követően a Ferrari mérnöke azonnal szólt Vettelnek, hogy állítsa le autóját.

A visszajátszásokon ugyanis jól látszott, a rajtot követő ütközés következtében rögtön elfolyt autójának hűtővize és különféle kenőanyagok is, emiatt pedig Vettel V6-os erőforrásának kenése és hűtése hosszú másodpercekig nem volt biztosított.

Kérdés, ennek, valamint magának az ütközésnek következtében mennyire sérült meg a Ferrari motorja – az olasz istállónál most ezt vizsgálják Maranellóban.

A Ferrari egyébként a soron következő, Maláj Nagydíjon egyébként is bevetette volna negyedik belső égésű motorját, a kérdés csupán az, hogy az utolsó egységgel teljesíteni lehete-e majd a hátralévő 6 versenyt.

Emlékeztetőül: a jelenlegi modern Forma-1-es erőforrások hat komponensre bonthatóak: a V6-os belső égésű motorra, a turbófeltöltőre, a hőenergia-visszanyerő rendszerre (MGU-H), a kinetikus energia-visszanyerő rendszerre (MGU-K), az akkumulátorra, valamint a vezérlőelektronikára.

Egy versenyző összesen 4-et használhat fel valamennyi komponensből egy idény során büntetlenül. Amennyiben valamelyik összetevőből szükség lesz egy ötödikre, a versenyző automatikusan 10 rajthelyes büntetést kap az adott hétvégén – illetve további komponensenként 5 rajthellyel sorolják hátrébb.

Vettel és a Ferrari egyébként egy büntetésre mindenképpen számít a szezon utolsó harmadában, hiszen a német már jó ideje a negyedik turbóját használja idén.

Lewis Hamilton (Mercedes): 4 – 4 – 4 – 3 – 3 – 3

Valtteri Bottas (Mercedes): 4 – 4 – 4 – 3 – 3 – 3
Sebastian Vettel (Ferrari): 3 – 4 – 3 – 3 – 3 – 4

Kimi Räikkönen (Ferrari): 3 – 4 – 4 – 3 – 3 – 3

Vettel a Szingapúri Nagydíjon történt ütközés után 28 pontos hátrányba került a tabellán, bajnoki riválisa, Lewis Hamilton ugyanis megnyerte a versenyt, miközben a német nem tudott pontot szerezni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!