Költségplafon-ügy

Újabb részletek az F1-es Osztrák Nagydíjról

Újabb érdekes részleteket osztott meg a július elejére, Ausztriába tervezett Forma-1-es versenyekkel kapcsolatban a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko.

A Forma-1-es világbajnokság a tervek szerint július első hétvégéjén startol majd Spielbergben, majd egy héttel később, július 12-én egy második futamot is megrendeznek a Red Bull Ringen.

A versenyeket zárt kapuk mögött futná a mezőny, és szigorú óvintézkedésekkel előznék meg azt, hogy felüsse a fejét a koronavírus.

Hirdetés
 

A versenyrendezéssel kapcsolatos terveket a Red Bull múlt csütörtökön már el is küldte az osztrák egészségügyi hatóságnak – ők adhatják majd meg a zöld jelzést a futamok lebonyolításához.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az ORF televízió Sport am Sonntag című műsorában részleteket is elárult a tervekkel kapcsolatban.

„Senkinek sem kell félnie. Mindenkit, aki belép, tesztelni fognak. Az összes csapatnak 50 százalékkal kevesebb emberrel kell érkeznie. Megközelítőleg tehát 80 embert fognak tesztelni még érkezés előtt. Például az AlphaTaurinál és a Red Bull Racingnél. Az AlphaTaurinál ez már meg is történt, a Red Bull Racingnél pedig akkor, amikor július 1-jén újra kinyit a gyár.”

„Ha június 15-én részben megnyitják a határokat, garantálhatom, hogy senki más nem fog ilyen magas biztonsági sztenderdekkel belépni ide.”

Amennyiben esetleg egy F1-es csapattag tesztje pozitív lesz a helyszínen, arra is a lehető legjobban felkészülnek majd a szervezők.

„Lesz néhány úgynevezett izolációs állomás, ha gyanú merülne fel. A csapat többi tagját is alaposan kivizsgálják ilyen esetben. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy ne legyen fertőződés.”

„Mindenkit folyamatosan tesztelnek majd itt a két verseny miatt. Minden csapat a saját szállodájában lesz elszeparálva. Ezek az intézkedések a legmagasabb szintű biztonságot nyújtják. Ez a koncepció pedig például szolgál majd a további eseményekre is.”

Marko elárulta, az eredeti terv az volt, hogy két rövidebb versenyt rendeznek Spielbergben.

„Eredetileg így szerettük volna. De a TV-társaságok a vasárnapi versenyekhez ragaszkodtak” – fogalmazott a szakember, majd beszélt arról is, a Forma-1 és az Osztrák Nagydíj szervezői megosztják a feladatokat, így például a koronavírus-tesztek költségeit is.

„Van egy megállapodás a Formula One Management és a Projekt Spielberg között. Nagyjából arról van szó, hogy mindent, ami a Forma-1-et, és a kísérősorozatokat érinti, azt a FOM intézi. A többi, például a pályabírók, vagy a hospitality, a Projekt Spielberg felelőssége.”

A Red Bull tanácsadója azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy mégis lehetnek nézők Ausztriában.

„Annyi minden történik most. Meglátjuk, mi lesz még. Ha ennyire pozitívan folytatódnak a dolgok, miért ne? 30 ezer rajongó jött volna Hollandiából. Ez is komoly szempont lenne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Újabb részletek az F1-es Osztrák Nagydíjról
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!