Friss hírek

Újabb részletek a Toro Rosso és a Honda együttműködéséről

Fotó: Scuderia Toro Rosso

Brit lapértesülések szerint 3 évre szóló megállapodást kötött a Hondával a Toro Rosso Forma-1-es csapata. A felek már pénteken bejelenthetik együttműködésüket.

A Toro Rosso már az év korábbi szakaszában egyeztetéseket folytatott a Hondával, a japán gyártó ugyanis szeretett volna egy második partnercsapatot magának 2018-ra azok után, hogy a Sauberrel kötött egyezsége dugába dőlt.

Az egyeztetések akkor nem jártak sikerrel, miután azonban a McLaren várhatóan véget vet együttműködésének a Hondával, a japán gyártó és a Toro Rosso között újra megkezdődtek a tárgyalások.

Úgy tudni, a felek már mindenben megállapodtak, így a Toro Rosso jövőre a Honda, a McLaren pedig a Renault erőforrásaival vág neki a Forma-1-es küzdelmeknek.

Az Autosport című brit szaklap értesülései szerint a Toro Rosso 3 éves szerződést kötött a Hondával, mely a jelenlegi motorformula végéig, 2020-ig kitart.

A sajtóban egyébként az a hír járja, a Hondánál az is opció lehet, hogy a jövőben gyári csapatot indítson az F1-ben – ehhez pedig a Toro Rosso remek alapot szolgáltathat.

Sőt, úgy tudni, a Renault nemrég arról tájékoztatta a Red Bullt, 2019-től nem szeretné folytatni együttműködését az osztrák istállóval, így a korábban sorozatban 4 világbajnoki címet nyerő csapat is Honda-motorokra válthat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!