Újabb rossz hírek Kubica állapotáról

Olasz lapértesülések szerint egyre valószínűtlenebb, hogy Robert Kubica ott lesz a rajtrácson a jövő évi szezonnyitón, ugyanis a lengyel versenyző egy újabb operációra készül.


Olasz lapértesülések szerint egyre valószínűtlenebb, hogy Robert Kubica ott lesz a rajtrácson a jövő évi szezonnyitón, ugyanis a lengyel versenyző egy újabb operációra készül.

A Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a Renault versenyzője a következő napokban ismét kés alá fekszik, és februári brutális rali-balesete óta immáron hatodszor műtik, most éppen jobb csuklójával.

Bár orvosai bizakodóak, mindez azt is jelentheti, hogy Kubica rehabilitációs programja további hónapokkal kitolódik, így a lengyel pilóta szinte biztosan nem lehet majd ott a szezonnyitón Ausztráliában.

Kubica kézspecialistája, Igor Rossello elmondta, hogy „a lengyel versenyző jobb kezének mobilitása kielégítő, sőt elmondása szerint már vezetett is autót, ami bizonyítja hatalmas akaraterejét”.

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier a hétvégi Indiai Nagydíjon elmondta, hogy egyelőre semmit nem tudnak Kubica állapotáról, ők is a lengyel versenyző válaszára várnak, azonban jelezte, hogy az élet nem állhat meg, arra is fel kell készülniük, hogy mi van abban az esetben, ha a tehetség nem térhet vissza jövőre a Forma-1-be.

Romain Grosjean, a csapat tartalékpilótája már a szezon utolsó két versenyének pénteki első szabadedzésén vezetési lehetőséget kap, mintegy felkészülésképpen már a jövő évi esetleges bevetésre.

„Mérlegelnünk kell a lehetőségeinket, és továbbra is arra várunk, hogy Robert odajöjjön hozzánk és azt mondja, készen áll a tesztelésre” – mondta Boullier.

„Egy megfelelő tervet kell kidolgoznunk, hogy a lehető legjobban tudjuk kezelni a visszatérését. Azonban egy olyan tervnek is lennie kell, hogy mi lesz abban az esetben, amit nagyon nem szeretnék, hogy nem tud visszatérni.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!