Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Újabb rossz hírek Kubica állapotáról

Olasz lapértesülések szerint egyre valószínűtlenebb, hogy Robert Kubica ott lesz a rajtrácson a jövő évi szezonnyitón, ugyanis a lengyel versenyző egy újabb operációra készül.


Olasz lapértesülések szerint egyre valószínűtlenebb, hogy Robert Kubica ott lesz a rajtrácson a jövő évi szezonnyitón, ugyanis a lengyel versenyző egy újabb operációra készül.

A Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a Renault versenyzője a következő napokban ismét kés alá fekszik, és februári brutális rali-balesete óta immáron hatodszor műtik, most éppen jobb csuklójával.

Bár orvosai bizakodóak, mindez azt is jelentheti, hogy Kubica rehabilitációs programja további hónapokkal kitolódik, így a lengyel pilóta szinte biztosan nem lehet majd ott a szezonnyitón Ausztráliában.

Kubica kézspecialistája, Igor Rossello elmondta, hogy „a lengyel versenyző jobb kezének mobilitása kielégítő, sőt elmondása szerint már vezetett is autót, ami bizonyítja hatalmas akaraterejét”.

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier a hétvégi Indiai Nagydíjon elmondta, hogy egyelőre semmit nem tudnak Kubica állapotáról, ők is a lengyel versenyző válaszára várnak, azonban jelezte, hogy az élet nem állhat meg, arra is fel kell készülniük, hogy mi van abban az esetben, ha a tehetség nem térhet vissza jövőre a Forma-1-be.

Romain Grosjean, a csapat tartalékpilótája már a szezon utolsó két versenyének pénteki első szabadedzésén vezetési lehetőséget kap, mintegy felkészülésképpen már a jövő évi esetleges bevetésre.

„Mérlegelnünk kell a lehetőségeinket, és továbbra is arra várunk, hogy Robert odajöjjön hozzánk és azt mondja, készen áll a tesztelésre” – mondta Boullier.

„Egy megfelelő tervet kell kidolgoznunk, hogy a lehető legjobban tudjuk kezelni a visszatérését. Azonban egy olyan tervnek is lennie kell, hogy mi lesz abban az esetben, amit nagyon nem szeretnék, hogy nem tud visszatérni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!