Friss hírek

Újabb szupertehetség készülődik a Red Bullnál

Nem lát alternatívát Franz Tost csapatfőnök arra, hogy az AlphaTauri az ideitől eltérő felállásban kezdje meg a 2022-es szezont. Kérdés, hogy a döntés kizárólag rajta múlik-e, különösen úgy, hogy egy újabb sztárpalánta toporog az ajtó előtt.

A Red Bull fiókcsapatának számító AlphaTaurinál Pierre Gasly 2022 végéig rendelkezik szerződéssel, az újonc Yuki Tsunodának azonban az idei szezon végén lejár a kontraktusa. Ha a Honda nem tudja bent tartani a hektikusan versenyző japánt, akár a Forma–2-ben és a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) pallérozódó, új-zélandi Liam Lawson is érkezhet a helyére.

„Remélem, hogy maradnak, mert nem látok megfelelőbbet náluk. Yuki a második szezonjában már ismerni fogja az összes pályát” – utalt Tost arra, hogy természetesen ő is érzékeli a japán pilóta hiányosságait, de türelemmel viseltetik vele szemben.

Miközben Gasly már 50 pontot szorgoskodott össze, és jelenleg az összetett 8. helyén áll, addig Tsunoda eddig 18 pontot tudott összekapargatni. A francia az időmérőket tekintve 11:0 arányban vezet újonc csapattársa előtt.

Egyértelműen a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko fogja eldönteni, hogy ezzel a teljesítménnyel megérdemel-e a japán még egy évet az F1-ben.

„Meg kell tanulnia, hogy a feje nemcsak arra való, hogy sisakot tegyen rá” – mondta egyszer Tsunodáról a keménységéről híres Marko.

Aki állítólag árgus szemmel figyeli a 19 éves Liam Lawson produkcióját, mert minél hamarabb esélyt akar neki is adni. Az új-zélandi jól állja a kétfrontos harcot, hiszen a DTM-ben rögtön a monzai szezonnyitón nyerni tudott, és győzött az F2 sorozat indulásánál is, Bahreinben.

„Lawson tipikusan hűvös új-zélandi, aki olyan legendák nyomában jár, mint Bruce McLaren és Denny Hulme. A párharcokban pedig alig konzisztensebb nála bárki” – dicsérte meg a fiatalt a Red Bull motorsport-tanácsadója.

Lawson minden idők legfiatalabb DTM-győztesévé vált az olaszországi futamelsőséggel, és erre persze az egykori F1-es pilóta Gerhard Berger is felfigyelt, aki jelenleg a Német Túraautó Bajnokság főnöke.

„Tudtam, hogy jó, de még így is meglepett. Agresszív és kiválóan előz. El tudom képzelni, hogy már a következő szezonban a Forma–1-ben versenyezzen” – nyilatkozta az osztrák sztár a speedweek.com oldalnak.

Ehhez azonban még Markónak is lesz egy-két szava, de kétségtelen, hogy ismét a kártyák megkeverésén dolgozik. Általános vélemény, hogy Tsunodát le fogja cserélni, ha a japán nem hozza az eredményeket szeptembertől.

„Jelen pillanatban nem könnyű helyet találnunk a tehetségeinknek. Közeledik az új szezon, ezért a nyári szünetben át kell gondoljuk, ki hol versenyezzen 2022-ben” – mondta diplomatikusan Marko.

„Egyelőre nem tárgyaltunk. Először is meg kell szereznem a szükséges pontokat a szuperlicenchez. Gondolom, miután elkezdtük a beszélgetéseket, utána a Forma–1-es bemutatkozás következik majd, de egyelőre nem történt semmi. Így arra koncentrálok, hogy jól teljesítsek a két bajnokságban” – összegezte hideg fejjel Lawson.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!