Friss hírek

Újfent nagy lemaradással, csapattársa árnyékában Gasly

BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 03: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 03, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-2157RDJUS2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Összességében Pierre Gasly hozta a kötelezőt és behozta a Red Bullt a 6. helyre, annak ellenére is, hogy eléggé megszorongatták őt a középcsapatok pilótái. A történetben a csúf pont az a 8 tized, amit Max Verstappentől kapott, aki megnyerte az időmérőt.

Nincs könnyű helyzetben az energiaitalosok francia versenyzője, hiszen teljesítménye rendre elmarad csapattársáétól. Ez a Magyar Nagydíj szombati napján sem volt másképpen. Ugyan pozíció szempontjából ugyanonnan indul majd Gasly, mint tavaly a Toro Rossóval, ideje majd egy másodperccel lassabb volt, mint Verstappenné, aki az élről várhatja a holnapi versenyt. A francia nem is volt elégedett a mai eredményével:

Csalódott vagyok. Nem tudtam tiszta kört autózni, ráadásul néhány apróbb hibát is elkövettem, amik, ha nincsenek, akkor a Ferrarikkal küzdhettem volna. A 6. hely végül is megfelelő pozíció, de értelemszerűen jobb kört szerettem volna futni. Holnap a közepes keverékű gumikon rajtolok majd, továbbra is kitartóan harcolok, és remélhetőleg a stratégiával nyerhetünk néhány helyet” – összegezte Pierre.

Természetesen csapattársa sikere mellett sem siklott el:

Nagyon gratulálok Maxnek. Igazán megérdemelte már az első helyet, ez egy nagyszerű eredmény a csapatnak. Egy ilyen trükkös pályán, ahol nehéz előzni, jó érzés, hogy ilyen jó autóval tudunk itt lenni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!