Újra Alan van der Merwe lesz az F1-es orvosi autó sofőrje - F1VILÁG.HU

Újra Alan van der Merwe lesz az F1-es orvosi autó sofőrje

HIRDETÉS
A 2023-as Forma-1-es idényben már újra Alan van der Merwe lesz az orvosi autó sofőrje a versenyeken – értesült az F1Világ.hu
Aston Martin Medical Car

A dél-afrikai autóversenyző éveken át tevékenykedett a száguldó cirkuszban az orvosi autó sofőrjeként, tavaly azonban kénytelen volt átadni ülését Bruno Correiának a Forma-1 szigorú szabályai miatt.

A királykategóriában ugyanis 2022-ben bevezették, hogy csak olyanok léphetnek be az F1-es paddockba, akiket beoltottak a koronavírus-fertőzés ellen. Mivel Alan van der Merwe nem kérte a védőoltást, nem folytathatta munkásságát az orvosi autó sofőrjeként.

A 43 éves autóversenyző viszont idén visszatérhet munkakörébe, a Forma-1-ben ugyanis eltörölték az oltási kötelezettséget – mindez pedig azt jelenti, hogy van der Merwe a Mercedes és az Aston Martin orvosi autóját is vezetheti majd a szezon során.

Az Aston Martin egyébként egy vadonatúj orvosi autót szállít a Forma-1-be az idei szezonban, a DBX707-es modellt már ezen a hétvégén, az évadnyitó Bahreini Nagydíjon láthatjuk.

„A továbbfejlesztett orvosi autó lenyűgöző előrelépés, és biztosítja azt, hogy tartani tudjuk a lépést a Forma-1 gyors világával” – fogalmazott van der Merwe. „Az orvosi csapat így kizárólag a feladatára fókuszálhat, gyorsan reagálhat, és biztonságban tudhatja magát a bevetések során.”

A Forma-1-es biztonsági autót továbbra is Bernd Mayländer vezeti majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!