Újra F1-es verseny lehet Indianapolisban - F1VILÁG.HU

Újra F1-es verseny lehet Indianapolisban

HIRDETÉS
Sajtójelentések szerint nem kizárt, hogy 2021-ben visszatér a Forma-1 Indianapolisba – a száguldó cirkusz vezetősége gőzerővel dolgozik azon, hogy újraformálja a versenynaptárat azt követően, hogy több őszre tervezett versenyt is törölni kellett.
Lewis Hamilton (McLaren) wins the United States Grand Prix at Indianapolis in 2007

Legutóbb a Japán Nagydíj szervezői jelentették be, a koronavírus-járvány miatt nem tudják megtartani versenyüket, és ugyancsak törölni kellett a novemberre tervezett Ausztrál Nagydíjat is.

Utóbbi helyére úgy hírlik, Katar ugorhat majd be, míg sajtóhírek szerint a Japán helyett Indianapolisba utazhat majd az F1 mezőnye. Végleges döntés persze továbbra sincs, hiszen a járványhelyzet miatt napi szinten alkalmazkodnia kell a Forma-1-nek.

A Japán Nagydíjat egyébként október 10-én rendezték volna, ám mivel október 3-én Isztambulban vendégeskedik a mezőny, az indianapolisi versenyrendezés ebben az időpontban problémás lenne. Adott viszont az október 17-i hétvége, ebben az esetben egy héttel a tervezett Amerikai Nagydíj előtt állhatna rajthoz Indianapolisban a mezőny.

Indianapolis egyébként utoljára 2007-ben látta vendégül a mezőnyt, a győzelmet akkor az újonc Lewis Hamilton szerezte meg a McLarennel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!