Friss hírek

Újra Forma-1-es futamot rendezne Argentína

Szívesen rendezne újra Forma-1-es verseny Argentína – ezt az ország turisztikáért felelős minisztere, Enrique Meyer árulta el a minap.


Szívesen rendezne újra Forma-1-es verseny Argentína – ezt az ország turisztikáért felelős minisztere, Enrique Meyer árulta el a minap.

A száguldó cirkusz utoljára 1998-ban látogatott Argentínába, akkor Buenos Airesben állt rajthoz a Forma-1 mezőnye.

Hirdetés
 

Bár két évvel ezelőtt már felütötték a fejüket olyan pletykák, melyek szerint a királykategória visszatérhet a dél-amerikai országba, a tervekből egyelőre semmi sem valósult meg.

„Mindig nyitottak vagyunk Argentína felé. Ha komoly emberekkel fúj össze minket a szél, akkor össze is fog jönni” – nyilatkozta korábban Bernie Ecclestone, a Forma-1 teljhatalmú ura.

A múlt hétvégén tartották a Moto GP sorozat Argentin Nagydíját az Autodromo Termas de Rio Hondo versenypályán, mely idén már Forma-Renault és túraautó-versenyeket is rendez.

Argentína turisztikai minisztere, Enrique Meyer a L’Equipe című francia lapnak nyilatkozva elárulta, szeretnék, ha a Forma-1 is visszatérne hazájukba.

„A Forma-1 egy olyan esemény, melyet sok évig megrendezett országunk. Viszont egy idő után gazdasági okok miatt nem tudtuk folytatni” – nyilatkozta a szakember.

„A Rio Hondo versenypályának megvannak az adottságai ahhoz, hogy F1-es futamot rendezzenek rajta. Úgy hisszük, hogy egy olyan országnak, ahol imádják a motorsportokat, muszáj, hogy legyenek komoly presztízzsel bíró versenyei.”

A L’Equipe című lap úgy tudja, a Forma-1 megrendezése értelmében Santiago del Estero tartományban komoly fejlesztéseket hajtanak majd végre a közeljövőben: bővítik az úthálózatot, fejlesztik a repülőteret, valamint új szállodákat húznak fel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!