Újra Hamilton – Alonso páros lehet a McLarennél?

Hivatalosan is elkezdődött az uborkaszezon a Forma-1-ben, a legfrissebb hírek szerint ugyanis a McLaren alakulata megkörnyékezte Lewis Hamiltont, aki a 2012-es idény végén távozott a wokingi gárdától.


Hivatalosan is elkezdődött az uborkaszezon a Forma-1-ben, a legfrissebb hírek szerint ugyanis a McLaren alakulata megkörnyékezte Lewis Hamiltont, aki a 2012-es idény végén távozott a wokingi gárdától.

Hamilton idén második szezonját tölti a Mercedes csapatánál, és csapattársa, Nico Rosberg mellett ő a világbajnoki cím legfőbb esélyese.

Hirdetés
 

Hátránya azonban a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon 29 pontra nőtt a némettel szemben az összetettben, ráadásul Monacóban a két versenyző csúnyán összerúgta a port.

Bár azóta rendezték viszonyukat, a brit sajtó szerint, ha idén kikapna Rosbergtől, azzal megpecsételődne sorsa a Mercedesnél.

A Daily Telegraph című angol lap értesülései szerint a McLaren éppen ezért már meg is környékezte Hamiltont, akit szívesen visszacsábítanának Wokingba.

„A McLaren egy óvatos párbeszédbe kezdett Lewis Hamiltonnal arra az esetre, ha a Mercedesnél folytatott bajnoki küzdelem túl komoly lelki sebeket ejtene rajta” – írja a médium.

„Az egyetlen ok, amiért Hamilton elhagyná a Mercedest, ha kikapna Nico Rosbergtől a bajnokság során.”

A Daily Mail emellett rámutatott arra, a jövőre életbe lépő McLaren-Honda szövetség is csábító lehet a 2008-as év legjobbja számára. Mégis, a wokingi gárda legfőbb kiszemeltje Fernando Alonso.

„Ez attól függ, hogy miképp alakul számára az idei szezon a Mercedesnél. Ha Hamilton elbukja a címet Rosberggel szemben, képzeljük csak el, milyen traumát kell átélnie” – áll a lap cikkében.

„Fernando Alonso – aki 2007 végén elkeseredetten hagyta el a McLarent és most egyre kiábrándultabb a Ferrarinál – tűnik a legfőbb jelöltnek, habár azt még nem tudni, hogy a spanyolt meg lehet-e győzni arról, hogy csatlakozzon a McLarenhez 2015-re, a Honda első szezonjára.”

A The Times és a Daily Mail eközben arról is ír, Jenson Button, a McLaren világbajnok versenyzője jó eséllyel távozik a csapattól az év végén, bár ezzel kapcsolatban sem született még döntés természetesen.

„Amennyire én tudom, még nincs döntés” – mondta a 2009-es világbajnok.

„Nem tudom, hogy a McLaren igényt tart-e a szolgálataimra jövőre is. Az, hogy csúszik a bejelentés, teljesen megszokott egy nagycsapatnál. Az utolsó pillanatra hagyjuk majd a döntést.”

„Most még nem szükséges szerződésekről beszélni, hiszen más dolgokra kell fókuszálnia a csapatnak – például gyorsabbá kell tenni az autót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!