Újra hihet a világbajnoki címben a Mercedes? - F1VILÁG.HU

Újra hihet a világbajnoki címben a Mercedes?

HIRDETÉS
Újra hihet a világbajnoki esélyekben a Mercedes Forma-1-es csapata a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon nyújtott meggyőző szereplés után – erről beszélt a csapatot irányító Toto Wolff, aki szerint Barcelonában egy újabb hatalmas lépést sikerült megtenniük a megfelelő irányba.
2022 Spanish Grand Prix 2022, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton overtakes Sebastian Vettel

A Mercedesnek sikerült megoldást találnia a „delfinezéssel” kapcsolatos problémákra, így a jelenség szinte alig hátráltatta a versenyzőket a szezon hatodik versenyén. A csapat ráadásul saját állítása szerint megfelezte hátrányát a Red Bull-lal és a Ferrarival szemben. George Russell a 3., Lewis Hamilton pedig a mezőny végéről felzárkózva az 5. helyen ért célba.

Toto Wolff a futam leintését követően természetesen nagyon elégedett volt a látottakkal, mert idén először végre úgy tűnt, ki tudták hozni az autóból azt, ami benne van.

„Egy világbajnok autónak tűnt, amit vezetett, és ez a korábbi versenyeken nem fordulhatott volna elő” – mondta Wolff. „A tavalyi évre emlékeztetett, illetve a tavalyelőttire – amikor egy autó tényleg csúcsformában van.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes akár bajnokesélyessé is előléphet-e idén, Wolff így felelt: „Egy olyan versenyautót láttam ma, ami a korábbi szezonok autóira emlékeztetett, amikor 30 másodperccel az egész mezőny mögött voltál, de aztán felküzdötted magad, és dobogóközelbe kerültél. Ez nagyon biztató, és azt mutatja, hogy újabb lépést tettünk.”

„Hogy tudunk-e harcolni a világbajnoki címért? Nos, fogadni mernénk, hogy igen. De egyszerűen csak egy olyan autóra van szükségünk, ami képes az első és a második helyen célba érni. És azt gondolom, okunk van azt hinni, hogy el tudunk jutni idáig.”

A csapatfőnök elismerte, sokat kell még dolgozniuk ahhoz, hogy az élre kerüljenek, ám az biztos, hogy a versenyzőkön és a csapaton sem fog múlni mindez.

„Ezek a szabályok bizonyos szempontból kifogtak rajtunk, és lépésről lépésre kezdjük megérteni, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy javítsunk az autó teljesítményén. Ezen a hétvégén egy újabb nagy lépést láthattunk, és jó eséllyel megfeleztük a hátrányunkat az élcsapatokhoz képest. De még nagy utat kell megtennünk ahhoz, hogy ott is harcoljunk.”

„George ugyanakkor harmadik lett, ez pedig erős teljesítmény. Hihetetlenül vezetett, védekezett és pozícionálta az autóját. Nagyon büszke vagyok, és elégedett, hogy ezt láthatom: egy nagyszerű csillag, illetve nagyszerű versenyző van születőben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!