Újra komoly veszélybe került az F1-es Brit Nagydíj - F1VILÁG.HU

Újra komoly veszélybe került az F1-es Brit Nagydíj

HIRDETÉS
Könnyen lehet, hogy a brit kormány nem ad zöld utat a Forma-1-es Brit Nagydíj megrendezéséhez. Bár a silverstone-i versenyrendezők és a száguldó cirkusz vezetősége nemrég megállapodott abban, hogy két versenyt is megrendeznek a legendás helyszínen, a legfrissebb hírek szerint Nagy-Britannia tervezett szigorításai alól a sportágak sem mentesülnek.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 12: Sparks fly behind Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 12, 2019 in Northampton, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZX37MVE51W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Forma-1 2020-as szezonja várhatóan július elején rajtol majd el Ausztriában, a spielbergi két futamot követően pedig a mezőny Silverstone felé venné az irányt, ahol július 26-án és augusztus 2-án is versenyt rendeznének.

A brit kormány azonban nemrég 14 napos karantén elrendelését jelentette be mindazoknak, akik külföldről érkeznek be az országba – a rendelet várhatóan a jövő hónap elején lép életbe.

A Forma-1 vezetősége folyamatos kapcsolatban áll a brit kormánnyal, és abban bíztak, az F1-es mezőnyre nem vonatkozik majd a szabályozás, főleg, hogy teszttel tudják majd bizonyítani a résztvevők, hogy nem fertőződtek meg a koronavírussal, hiszen július első két hétvégéjén Ausztriában versenyeznének.

A Motorsport.com cím lap mindazonáltal forrásaira hivatkozva keddi cikkében azt írja, a brit kormány várhatóan nem kivételez majd a sportágakkal.

A The Sun című lap jelentése szerint Oliver Dowden, Nagy-Britannia digitális, kulturális, média- és sporttitkára belement abba, hogy az F1 mentességet kapjon, ám úgy hírlik, az egészségügyi minisztérium és a kabinet miniszterei felülbírálták döntését, így az új szabályok csak a kamionsofőrökre és diplomatákra nem vonatkoznak majd.

A lap szerint végleges döntés még nem született, de nagyon szigorú és szilárd regulákat szeretnének bevezetni.

A 10 F1-es csapatból 3 az Egyesült Királyságon kívüli székhellyel rendelkezik, a Forma-1-es idény pedig a Forma-2-es, Forma-3-as és Porsche Szuperkupás versenyekkel folytatódna a tervek szerint.

Amennyiben valóban nem mentesítik a Forma-1-et a beutazási korlátozások alól, úgy a silverstone-ba tervezett két verseny komoly veszélybe kerül, hiszen a Ferrari és az AlphaTauri olaszországi, míg az Alfa Romeo olaszországi székhellyel rendelkezik, és számos egyéb beszállító érkezne más európai országokból.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!