Friss hírek

Újra komoly veszélybe került az F1-es Brit Nagydíj

Könnyen lehet, hogy a brit kormány nem ad zöld utat a Forma-1-es Brit Nagydíj megrendezéséhez. Bár a silverstone-i versenyrendezők és a száguldó cirkusz vezetősége nemrég megállapodott abban, hogy két versenyt is megrendeznek a legendás helyszínen, a legfrissebb hírek szerint Nagy-Britannia tervezett szigorításai alól a sportágak sem mentesülnek.

A Forma-1 2020-as szezonja várhatóan július elején rajtol majd el Ausztriában, a spielbergi két futamot követően pedig a mezőny Silverstone felé venné az irányt, ahol július 26-án és augusztus 2-án is versenyt rendeznének.

A brit kormány azonban nemrég 14 napos karantén elrendelését jelentette be mindazoknak, akik külföldről érkeznek be az országba – a rendelet várhatóan a jövő hónap elején lép életbe.

Hirdetés
 

A Forma-1 vezetősége folyamatos kapcsolatban áll a brit kormánnyal, és abban bíztak, az F1-es mezőnyre nem vonatkozik majd a szabályozás, főleg, hogy teszttel tudják majd bizonyítani a résztvevők, hogy nem fertőződtek meg a koronavírussal, hiszen július első két hétvégéjén Ausztriában versenyeznének.

A Motorsport.com cím lap mindazonáltal forrásaira hivatkozva keddi cikkében azt írja, a brit kormány várhatóan nem kivételez majd a sportágakkal.

A The Sun című lap jelentése szerint Oliver Dowden, Nagy-Britannia digitális, kulturális, média- és sporttitkára belement abba, hogy az F1 mentességet kapjon, ám úgy hírlik, az egészségügyi minisztérium és a kabinet miniszterei felülbírálták döntését, így az új szabályok csak a kamionsofőrökre és diplomatákra nem vonatkoznak majd.

A lap szerint végleges döntés még nem született, de nagyon szigorú és szilárd regulákat szeretnének bevezetni.

A 10 F1-es csapatból 3 az Egyesült Királyságon kívüli székhellyel rendelkezik, a Forma-1-es idény pedig a Forma-2-es, Forma-3-as és Porsche Szuperkupás versenyekkel folytatódna a tervek szerint.

Amennyiben valóban nem mentesítik a Forma-1-et a beutazási korlátozások alól, úgy a silverstone-ba tervezett két verseny komoly veszélybe kerül, hiszen a Ferrari és az AlphaTauri olaszországi, míg az Alfa Romeo olaszországi székhellyel rendelkezik, és számos egyéb beszállító érkezne más európai országokból.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!