Friss hírek

Újra visszatérnek a motorhome-ok a Forma-1-be

Visszatértek a motorhome-ok a Forma-1-es paddockba, és kismértékben enyhítenek a fennálló korlátozásokon a hétvégi Belga Nagydíjon.

A motorhome-ok szerves részét – és egyben látványosságát – képezik az F1-es paddocknak: normális esetben az európai versenyekre a csapatok mindig magukkal viszik őket, azonban a koronavírus-járvány miatti korlátozások ezeket az építményeket is érintették. 

Ezidáig a csapatok csupán 80 főt vihettek magukkal a versenyekre, és a motorhome-okat sem építették fel: helyettük ideiglenes konténereket helyeztek el a paddockban. 

Hirdetés
 

A 80 főből összesen 60-an dolgozhattak az autókon, a többi 20 embert a versenyzők, a menedzsment, a fizioterapeuták, valamint a PR/marketing szakemberek tették ki. 

A hétvégén ezen a szabályozáson enyhítettek: már 90 fő a megengedett létszám, és a csapatok megegyeztek, hogy újra használni fogják a motorhome-okat. Ez költségcsökkenést is jelent az istállók számára: az ideiglenes konténereket ugyanis magas áron bérelték.

Az enyhítés nem csupán a hétvégi Belga Nagydíjra, de a további európai versenyekre is érvényes lesz Olaszországban, Németországban és Portugáliában. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Újra visszatérnek a motorhome-ok a Forma-1-be
Élő közvetítés: Az FIA díjátadó gálája
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!