Friss hírek

Újraindul a háború a Forma-1-ben

A FOTA tagjai úgy érzik, az FIA ismét veszélybe sodorta a sport jövőjét, miután a Technikai Munkacsoport szerdai üléséről távozniuk kellett, ahol kiderült: még sincs érvényes nevezésük a jövő évre, így nincsen beleszólásuk az új szabályok kialakításába.

A FOTA tagjai úgy érzik, az FIA ismét veszélybe sodorta a sport jövőjét, miután a Technikai Munkacsoport szerdai üléséről távozniuk kellett, ahol kiderült: még sincs érvényes nevezésük a jövő évre, így nincsen beleszólásuk az új szabályok kialakításába.

Az irányító testület ma ült össze a csapatok – köztük az új nevezők – képviselőivel, hogy közelebb kerüljenek a jövő évi szabályok véglegesítéséhez, ám közölte a FOTA tagokkal, hogy érvényes nevezés híján, sincsen beleszólásuk az új regulákba.

Ahogy arról már beszámoltunk, a FOTA tagjai idő előtt távoztak a találkozóról, mert korábbi egyezségükre fittyet hányva, az FIA képviseletében jelen lévő Charlie Whiting közölte velük, hogy csupán megfigyelőként lehetnek jelen a megbeszélésen, mivel nincs érvényes nevezésük a jövő évre.

Hirdetés
 

Mindez derült égből villámcsapásként érte a FOTA csapatainak illetékeseit, akik meg voltak győződve arról, hogy a Motorsport Világtanács június 24-i ülésén megegyeztek abban, hogy az idei szabályok kerülnek bevezetésre a jövő évben, és mindnyájuknak érvényes nevezése van 2010-re.

“A FOTA összes csapatának képviselője megjelent a mai találkozón a Nürburgringen” – állt a FOTA közleményében. “A megbeszélés során Mr. Charlie Whiting, az FIA részéről közölte a csapatmenedzserekkel, hogy korábbi egyezségükkel ellentétben, a FOTA nyolc csapata még nem lépett be a 2010-es Forma-1-es Világbajnoki sorozatba, így nincs is joga szavazni a technikai- és sportszabályokról.”

Az érintett csapatok képviselői az ülés elnapolását kérték, ám ezt visszautasította az FIA, így nem volt más választásuk, el kellett hagyniuk a helyszínt, ezzel jelezvén, nagyon nem értenek egyet a történtekkel, ami véleményük szerint ismét komoly veszélybe sodorta a Forma-1-et.

“Ahogy azt a Motorsport Világtanács jóváhagyta, és az FIA június 24-i közleményében tisztán olvasható, ’a 2009-es, illetve azok a szabályok kerülnek bevezetésre 2010-ben, amikről április 29. előtt megegyezés született’” – állt a közleményben.

“A párizsi találkozón nem esett szó arról, hogy bármiféle egyhangú egyezség lenne szükséges a szabálymódosítások érvényesítéséhez. Az, hogy szembeszálltak a Motorsport Világtanács akaratával, és a párizsi egyezmény részleteivel, ismét veszélybe sodorta a Forma-1 jövőjét.”

Úgy tűnik, hogy a Motorsport Világtanács múlt havi ülésén történt megegyezés valóban semmit nem jelent, és továbbra is éles az ellentét a csapatok szövetsége illetve az irányító testület között, így az sem kizárt, hogy a FOTA tagjai ismét előveszik a rivális bajnokság terveit, pedig az elmúlt hetekben már kezdtek lecsillapodni a kedélyek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!