Újratervezte motorját, ismét előnybe kerülhet a Mercedes - F1VILÁG.HU

Újratervezte motorját, ismét előnybe kerülhet a Mercedes

HIRDETÉS
Sajtóértesülések szerint egy jelentősen újratervezett motorral állhat rajthoz a 2019-es Forma-1-es szezonban a Mercedes.
Fotó: Mercedes

Sajtóértesülések szerint egy jelentősen újratervezett motorral állhat rajthoz a 2019-es Forma-1-es szezonban a Mercedes.

A német gyártó a V6-os hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta dominál a Forma-1-ben, bár az elmúlt évben a Ferrari beérte – sőt, egyes vélekedések szerint felül is múlta – a Mercedes motorjait.

A Gazzetta dello Sport című olasz lap jelentése szerint viszont a stuttgartiak újra előnybe kerülhetnek – köszönhetően annak, hogy az új F1-es szezonra jelentősen áttervezik motorjukat.

A lap szerint a brixworth-i gyárban dolgozó mérnökök nem sok mindent mentenek át a 2018-as évben használt erőforrásból, és főleg az energia-visszanyerés terén sikerült komoly fejlődést elérniük – állítólag 12 lóerővel többet tudnak kihozni a motorból úgy, hogy az üzemanyag-fogyasztás nem nőtt.

Korábban Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója úgy nyilatkozott, kicsit lemaradásban vannak új motorjukkal, mivel gondok voltak a tervezéssel.

„Sajnos kisebb gondba kerültünk a motorral” – mondta még néhány hete.

„Azt gondoltuk, hogy az új koncepció ad nekünk valami mást, és a srácok a gyárban továbbra is ambiciózusak, szóval optimista vagyok. Amikor a szezon elkezdődik Melbourne-ben, már többet fogunk tudni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!