USA Nagydíj: Az ideiglenes bezárás nincs hatással a nagydíjra

Circuit of the Americas, Austin, Texas, United States of America. Sunday 22 October 2017. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Images ref: Digital Image _X4I4933, grid girls, America, flag USAGP2017
Fotó: Pirelli
Az austini versenypálya elnöke, Bobby Epstein szerint a koronavírus-járvány következményei – vagyis a pálya ideiglenes bezárása és a munkaerő csökkentése – ellenére az októberi F1-es Amerikai Nagydíjat meg fogják tudni rendezni.

A koronavírus-járvány miatt Amerikában 50 fős korlátozást vezettek be a rendezvényekkel kapcsolatban, így az amerikai versenypálya április 5-ről november 15-re halasztotta a MotoGP versenyét, az IndyCar austini fordulóját pedig törölték

Május 24-én rendeznék a Rolling Stones koncertet is, amely nagy valószínűséggel szintén elmarad. 

A pálya vezetője, Bobby Epstein biztos benne, hogy a kimaradt időszak nem befolyásolja az októberi verseny megrendezését, amennyiben a körülmények javulnak. 

 „A következő 90 napban olyan eseményeket halasztottunk el, töröltünk, vagy fenyeget veszély, amelyekre közel 600 000 jegyet vásároltak” – nyilatkozta Epstein a Motorsport.com-nak. 

„A mostanában tett intézkedések nincsenek hatással arra, hogy képesek leszünk-e megrendezni a nagydíjat” – mondta Epstein. 

A pálya egy további közleményben azt írta: „Ez egy szörnyű időszak a rendezvények világában. Valamennyien azt reméljük, hogy mindenki egészséges marad, figyelembe veszi a vezetők és a szakértők tanácsait és visszatér majd a COTA versenypályára, amikor visszatérnek a jó idők.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS