Friss hírek

Vad teória: Két autót fejlesztett a Mercedes 2019-re?

Igazán meglepő teóriák láttak napvilágot nemrég a Mercedes 2019-es versenyautójával kapcsolatban.

A német istálló a riválisokhoz hasonlóan nyolc napot töltött el teszteléssel a spanyolországi Barcelonában, az első teszthetet követően azonban olyan információk láttak napvilágot, melyek szerint a csapat egyáltalán nem elégedett a W10-es modellel.

A versenyzők, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is egyensúllyal kapcsolatos problémákra panaszkodtak, a második teszthéten pedig már a világbajnok istálló egy komoly fejlesztésekkel felvértezett autóval gurult pályára.

Az autóra egy vadonatúj orrkúp, módosított szárnyelemek, új első felfüggesztés, új bargeboard-elemek, módosított hátsó szárny, illetve számos kisebb aerodinamikai elem is felkerült.

Miközben a teszt nagy részében a köridők tekintetében a Mercedesek nem remekeltek túlzottan, az utolsó tesztnapon a német istálló megvillantotta oroszlánkörmeit: Lewis Hamilton mindössze 3 ezreddel maradt el a tesztszezon legjobb idejét produkáló Sebastian Vetteltől.

A Sky Sports F1-es szakértője, Mark Hughes egy igazán érdekes elmélettel állt elő: szerinte az első héten pályára vitt W10-es csupán egy öszvérautó volt a Mercedes részéről, amit kvázi azért raktak össze, hogy tesztelni tudjanak vele, az igazi 2019-es modell fejlesztésével ugyanis megcsúsztak egy kicsit.

Hasonlóan járt egyébként a Williams is, csak náluk éppenséggel nem állt rendelkezésre akkora büdzsé, hogy megépítsenek egy olyan verziójú versenyautót, mely a fejlesztési folyamat novemberi állapotát tükrözte.

Will Buxton F1-es riporter pedig egy még vadabb feltételezéssel állt elő: ő a Twitteren azt írta, egy meglehetősen érdekes beszélgetést folytatott nemrég a Mercedes egyik rivális csapatának munkatársával.

Ők azt gondolják, a második teszthéten pályára vitt Mercedes nem egy továbbfejlesztett verzió, sokkal inkább egy alternatív specifikáció. A riválisok azt sem tartják kizártnak, hogy a Mercedes egész egyszerűen két versenyautót épített a 2019-es szezonra, és azt felváltva használnák majd az idény során, függően attól, hogy az adott versenyhelyszínen éppen melyik teljesít jobban.

Ezek persze egyelőre csak feltételezések, mint ahogy az erőviszonyokra vonatkozó találgatások is. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a legjobb formában a Ferrari és a Mercedes várhatja a 2019-es szezont – de hogy közülük ki kerül ki győztesen Melbourne-ben, arra egészen pontosan két hetet még várnunk kell.

És persze ott van még a Red Bull, illetve a többi rivális csapat is, melyek szeretnének közelebb kerülni a két topcsapathoz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!