Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Vádat emeltek Bernie Ecclestone ellen

A német ügyészség hivatalosan is vádat emelt a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone ellen, aki vesztegetés gyanúja miatt áll majd bíróság elé. Az üzletemberre börtönbüntetést is várhat.A német ügyészség hivatalosan is vádat emelt a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone ellen, aki vesztegetés gyanúja miatt áll majd bíróság elé.

A 82 esztendős üzletembert azzal vádolják, 2006-ban kenőpénzt nyújtott át Gerhard Gribkowsky-nak azért, hogy az a BayernLB bank vezető kockázati elemzőjeként megkönnyítse a Forma-1 jogainak átruházását a jelenlegi tulajdonos CVC-re.

Gribkowsky-t a vesztegetési ügy miatt már korábban elítélte a bíróság, ő nyolc és fél év börtönbüntetést kapott, és nem kizárt, hogy Ecclestone is hasonló sorsra jut.

Az üzletember bevallotta, hogy fizetett Gribkowsky-nak, de állítása szerint mindezt azért tette, mert zsarolás áldozata lett.

Az Associated Pressnek nyilatkozva Ecclestone elmondta, ügyvédei megkapták a vádiratot, így most fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy reagáljanak arra.

„Beszéltem az ügyvédeimmel, akik megkapták a vádiratot. Most ezt fogják lefordítani angolra” – mondta Ecclestone a Financial Times című lapnak nyilatkozva.

Ecclestone ügyvédei várhatóan a következő néhány hétben reagálnak a müncheni bíróság által ismertetett vádiratra.

Tavaly decemberben a Forma-1 teljhatalmú ura úgy fogalmazott, ha vádat emelnek ellene, vélhetően búcsút kell intenie jelenleg betöltött pozíciójának.

„Valószínűleg kénytelenek lesznek megszabadulni tőlem, ha a németek utánam jönnek – ez elég nyilvánvaló, ha végül bezárnak” – mondta Ecclestone bő fél éve a Sunday Telegraph-nak.

„Azt már közölték, hogy felbéreltek egy fejvadászcéget, hogy találjanak valakit arra az esetre, ha én már nem tudom ellátni a feladataimat – ha például meghalok, vagy valami történik. Ez teljesen normális dolog.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS