Valami nem stimmelt Leclerc autójával, de nem a fejlesztésekkel volt gond - F1VILÁG.HU

Valami nem stimmelt Leclerc autójával, de nem a fejlesztésekkel volt gond

HIRDETÉS
Nem az új fejlesztések okoztak problémát Charles Leclerc-nek a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzésén, a monacói pilóta azonban biztos benne, valami nem stimmelt versenyautójával.
Ferrari, Charles Leclerc

Leclerc csak a 19. rajtkockát szerezte meg a szombati kvalifikáción, és bár kezdetben azt gyanította, a gumikkal van problémája a Q1-ben, végül nyilvánvalóvá vált, hogy valamilyen gond az autóval merült fel. Elmondása szerint a balkanyarokban küszködött rengeteget, és reméli, vasárnapra sikerül megoldani a problémát.

„Teljesen biztos voltam abban, hogy kiesek, éreztem a Q1-ben. Az autó… Szerintem valami gond volt vele. Át fogjuk vizsgálni az este folyamán, de nagyon meg lennék lepve, ha az autó rendben lenne. A balkanyarok katasztrofálisak voltak, az egyensúly rettentő volt. Ellenőrizni fogjuk, és megpróbálunk egy jó autóval előállni vasárnap, egy olyannal, mint amilyen egyébként megvolt szombat délelőtt is” – magyarázta a Ferrari pilótája.

„Az utolsó edzésen nagyon jók voltak az érzéseim, délután viszont valami furcsaság történt.”

A Ferrari több újítással érkezett Barcelonába, Leclerc viszont azt mondja, nem ezekkel volt probléma.

„Igen, ma is fent voltak az autón, de nem ezekkel volt baj. Pénteken is használtam már őket, és minden rendben volt velük. Egyszerűen valami elromlott az időmérőre, és ki kell derítenünk, mi volt az.”

„Gyakorlatilag nulla tapadásom volt hátul. Az autó rendkívül túlkormányzott és kiszámíthatatlan volt. Valami a jobb hátuljával lehetett. Először azt gondoltam, az első szett gumival van baj, szóval kaptam egy új garnitúrát, de utána is nagyon furcsán viselkedtek a hátsó abroncsok.”

A fiatal pilóta hozzátette, reméli, a futamon sikerül majd felkapaszkodnia: „Nyilván nagyon kiábrándító a dolog, de hosszú verseny vár ránk, lehet előzni, és a degradáció komoly szerepet játszik majd. Úgyhogy meglátjuk. De nyilván a mezőny legvégéről rajtolunk majd…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!