Friss hírek

Valencia a Renault felmentését kéri

Az Európa Nagydíj szervezője arra kéri az FIA-t, hogy gondoljon a rajongókra, miután a Renault-t eltiltották a valenciai futamról, mert nem tett semmit azért, hogy ne repüljön le Fernando Alonso rosszul rögzített kereke a vasárnapi Magyar Nagydíjon.

Az Európa Nagydíj szervezője arra kéri az FIA-t, hogy gondoljon a rajongókra, miután a Renault-t eltiltották a valenciai futamról, mert nem tett semmit azért, hogy ne repüljön le Fernando Alonso rosszul rögzített kereke a vasárnapi Magyar Nagydíjon.

A Renault egyik pilótája sem állhat rajthoz az augusztus 23-án megrendezésre kerülő Európa Nagydíjon, miután a sportfelügyelők döntése értelmében a csapat egy versenyes eltiltást kapott, ugyanis több pontban is megsértette a szabályokat, és közvetlen veszélyt okozott a Magyar Nagydíjon.

Alonso hasonlóan járt a hazánkban, mint három évvel ezelőtt, mikor szintén nem rögzítették megfelelően egyik első kerekét a boxban, és úgy engedték vissza a pályára.

Hirdetés
 

Akkor a spanyol csapata nem kapott büntetést, ám az elmúlt hetekben történt két igen súlyos baleset után, az FIA különösen érzékeny a pályán repülő alkatrészekre, ezért is lépett fel ilyen keményen a Renault-val szemben, és tiltotta el a következő versenyről.

A francia alakulat ugyan fellebbezett, ám jó esély van arra, hogy a hazai hőst, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót nem láthatják rajongói, akik már réges-régen lefoglalták, és megvásárolták jegyeiket a valenciai versenyre.

Jorge Martinez Aspar, az Európa Nagydíj szervezője, a Valmor Sport alelnöke elmondta, hogy bár teljes mértékben megérti az FIA-t, hogy a biztonságot helyezi az első helyre, gondolnia kellene a rajongókra, akiket nem szabadna büntetni.

“Azt gondoljuk, hogy az FIA-nak gondolnia kell a rajongókra, akik – mint mindenki tudja – javarészt azért foglaltak jegyet, hogy Fernando Alonsót láthassák körözni Valenciában” – mondta Aspar az EFE hírügynökségnek.

“Azt gondoljuk, hogy nem a rajongóknak kellene bűnhődniük. Figyelemmel kísérjük, hogy mi lesz a fellebbezés végeredménye, kapcsolatban leszünk a spanyol szövetséggel, a Renault csapattal, és Fernando Alonso embereivel.”

“Szeretnénk, ha ott lenne a rajtrácson Valenciában.”

“Bosszantó lenne, ha ki kellene hagynia a versenyt, és bízunk abban, hogy rajthoz tud állni, bár tudjuk, hogy ez nehéz lesz, figyelembe véve az elmúlt hetekben történt baleseteket. Ami történt, az nagyon komoly, de bízunk abban, hogy ennek nem a rajongók isszák meg a levét.”

Az FIA egyelőre még nem jelölte ki a Fellebbviteli Bíróság következő ülésének időpontját, ahol a Renault ügyét tárgyalhatják. A hírek szerint valamikor augusztus közepén kerülhet sor a tárgyalásra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!