Valószínű, hogy Ricciardo Szingapúrban és Japánban sem ülhet még autóba - F1VILÁG.HU

Valószínű, hogy Ricciardo Szingapúrban és Japánban sem ülhet még autóba

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint Daniel Ricciardo még sem Szingapúrban, sem Japánban nem fog tudni vezetni, így jó eséllyel csak az október elején esedékes Katari Nagydíjon ülhet újra versenyautóba.

Az AlphaTauri versenyzője még a múlt heti Holland Nagydíj második szabadedzésén szenvedett balesetet, melynek során eltört bal keze: Ricciardót múlt vasárnap megoperálták, a felépülés pedig az efféle sérülések esetében általában hat hetet vesz igénybe.

Ricciardo az operáció után közösségi oldalán írt arról, szeretne mihamarabb visszatérni, ám nem sietteti a gyógyulást – ám a hírek szerint abban bízik, hogy a szeptember 15-17. között esedékes Szingapúri Nagydíjon már ismét vezethet. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko ugyanakkor attól tart, nemcsak Szingapúrban, de várhatóan még Japánban sem ülhet majd autóba a nyolcszoros futamgyőztes.

„Általában hat hétig tart. A legjobb esetben az első verseny, amin visszatérhet, a szingapúri, de fizikailag ez az egyik legextrémebb pálya” – mondta a szakember. „Valószínűtlen, hogy ott fog visszatérni, és valójában ugyanez igaz Szuzukára is.”

Ricciardót továbbra is az AlphaTauri tartalékosa, Liam Lawson helyettesíti.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!