Friss hírek

Valsecchi: Ott a helyem a Forma-1-ben

A GP2-es sorozat idei bajnoka, Davide Valsecchi úgy érzi, megérdemel egy esélyt arra, hogy hamarosan bemutatkozzon a Forma-1-ben.


A GP2-es sorozat idei bajnoka, Davide Valsecchi úgy érzi, megérdemel egy esélyt arra, hogy hamarosan bemutatkozzon a Forma-1-ben.

A 25 éves versenyző múlt hétvégén, Szingapúrban hódította el a királykategória előszobájának számító széria bajnoki címét, miután legyőzte legfőbb riválisát, Luiz Raziát.

Hirdetés
 

Az idei Ausztrál Nagydíjon 1973 óta először fordult elő, hogy nem állhatott fel a Forma-1-es rajtrácsra olasz versenyző, Jarno Trulli ugyanis távozni kényszerült a Caterham csapatától Vitaly Petrov érkezése miatt.

Az elmúlt évek során csupán egyszer történt olyan, hogy a GP2-es sorozat aktuális bajnoka a következő szezonra nem tudott ülést találni magának a Forma-1-ben – ez Giorgio Pantanóval esett meg. Valsecchi éppen ezért reméli, hamarosan bemutatkozhat a nagyok között.

„Olaszországban egyfolytában azt mondogatják, hogy nincs olasz pilóta a Forma-1-ben” – mondta a GP2 újdonsült bajnoka.

„De eddig ki érdemelte volna meg? Tavaly Luca Filippi második lett a GP2-ben, ami fantasztikus, de balszerencsések voltunk, mivel „csak” másodikként végzett. Aztán ott volt Pantano, aki egy óriási bajnok volt, de ő már korábban (2004-ben a Jordannel) versenyzett a Forma-1-ben, és talán túl idős volt a visszatéréshez.”

„Idén pedig van egy újabb olasz bajnok. Nagyon remélem, hogy lesz lehetőségem a Forma-1-be kerülésre, mert jelen pillanatban elég erősek vagyunk, hogy így legyen, és meg tudom mutatni, hogy megérdemlem a helyem. Készen állok, és elég erős vagyok ahhoz, hogy ott legyek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!