Friss hírek

Váltóhiba hátráltatta a Mercedest a Hungaroringen

Nem ment simán a Mercedes Forma-1-es csapatának hungaroringi tesztje kedden – a csapatot váltóhiba hátráltatta, így George Russell mindössze 49 kört tett meg.

A brit tehetség az 5. legjobb időt autózta a második évközi teszt nyitónapján, a tesztnap végén pedig annak ellenére elégedetten nyilatkozott, hogy a Mercedesnek nem sikerült elvégeznie a teljes programot.

„Nagyszerű volt ismét a Mercedes Forma-1-es autójának volánja mögé ülni. A sebesség, az erő és a leszorítóerő-szint egyszerűen új szintre került, szóval amint beültem az autóba, hatalmas vigyor került az arcomra” – mondta az ifjú versenyző.

„Sajnos nem tettünk meg annyi kört, amennyit terveztünk, mert délután megérkezett az eső, és volt néhány kisebb problémánk délelőtt. Ettől függetlenül igazán jó napot zártam, és szerintem a csapat is tanult néhány dolgot, ami nagyon fontos.”

Az istálló főmérnöke, Andrew Showlin elárulta, váltógondjuk volt, emiatt veszítettek némi időt – délután pedig az eső hátráltatta őket.

„Nem ez volt a legjobb napunk, hiszen csak 49 kört tettünk meg” – fogalmazott a szakember.

„Délelőtt gondjaink voltak a váltóval, ami miatt időt veszítettünk. A délelőtt hátralévő részében aztán sikerült adatokat gyűjtenünk, akárcsak kora délután, de ahogy elkezdtük volna az igazi körözést, elkezdett esni.”

„Sok tennivalónk lesz szerdán, és úgy tűnik, újra lesz majd eső, szóval felülvizsgáljuk majd a programunkat, hogy a legtöbbet hozzuk ki a körülményekből.”

Russell szerdán tovább folytatja a munkát – jelen cikk megírásakor, délelőtt fél 10-kor 6 körnél jár a Hungaroringen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!