Változhat a jövő évi versenynaptár az F1-ben - F1VILÁG.HU

Változhat a jövő évi versenynaptár az F1-ben

HIRDETÉS

A Forma-1 vezetői készen állnak összeülni és átbeszélni a 2012-es versenynaptárat, mert az elmúlt hetekben olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint több verseny helyzete kérdésessé vált.



A Forma-1 vezetői készen állnak összeülni és átbeszélni a 2012-es versenynaptárat, mert az elmúlt hetekben olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint több, a jövő évi menetrendben szereplő verseny helyzete kérdésessé vált.

Bár az FIA a nyáron jóváhagyja a jövő évi versenynaptárat, amin azóta az F1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone – logisztikai megfontolásból – változtatott, egyre inkább úgy tűnik, hogy csak kis szerencsével lesz 20 verseny 2012-ben.

Brit lapértesülések szerint a Bahreini és a Koreai Nagydíj sorsa is napirenden lesz a csütörtöki Forma-1 Bizottság gyűlésén, ugyanis továbbra is bizonytalan az említet két futam helyzete.

Bahreini sorsa azon múlik, hogy mennyire csitulnak le a kedélyek a térségben, ahol véres tüntetések hada zajlott le az elmúlt időben, ami miatt törölni is kellett az idei versenyt.

A Koreai Nagydíj helyzete sem túl fényes, miután a szervezők jelezték Ecclestone-nak, hogy csökkenteni szeretnének a nevezési díjon, mivel az elmúlt két év totális veszteség volt. A brit üzletember persze nem hajlik az ötlet felé, így akár törölhetik is a jövő évi megmérettetést.

Az Autosport úgy tudja, hogy amennyiben az egyik versenyt dobják, akkor a Török Nagydíj ugorhat be 2012-ben, amely egyelőre nem kapott helyet a jövő évi versenynaptárban.

Ecclestone azt is elárulta a csapatoknak Indiában, hogy a jövőre érkező Amerikai Nagydíjjal sincs minden rendben, mert bár a pálya építésének munkálatai kiválóan haladnak, úgy tűnik, nézeteltérés van a cégen belül, ami akár veszélybe is sodorhatja az austini megmérettetést.

„Nem hiszem, hogy bármi gond lenne a pálya építésével” – mondta az üzletember. „Azt gondolom, hogy vannak nézeteltérések és egyet nem értések a cégen belül.”

Hirdetés

„Azonban azt még korai lenne kijelenteni, hogy nem lesz verseny jövőre Amerikában. Ha valaki egy hónappal ezelőtt odajön hozzám és felteszi a kérdést, hogy biztosan lesz-e Indiai Nagydíj, akkor azt mondtam volna, hogy nem tudom. Szóval várjunk még egy kicsit, és majd egy hónappal az Amerikai Nagydíj előtt térjünk vissza erre a kérdésre.”

Ecclestone azonban nem aggódik, ugyanis elmondása szerint őt az sem zavarná, ha csak 2013-ban mutatkozna be az austini verseny, ugyanabban az évben, mikor a tervek szerint megrendezik az első megmérettetést New Jersey-ben.

„Már jövőre is lehet, de akár azután is. Nem a világ vége” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!