Változhatnak az F1 szabályai a hétvégi komédia után - F1VILÁG.HU

Változhatnak az F1 szabályai a hétvégi komédia után

HIRDETÉS
A belgiumi fiaskó után egyeztetéseket kezdeményeznek majd a Forma-1 vezetői a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) arról, hogy miképp lehetne módosítani a szabályokat.
SPA, BELGIUM - AUGUST 29: A general view of the grid showing Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and the FIA Safety Car prior to the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 29, 2021 in Spa, Belgium. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A vasárnapi Belga Nagydíjon úgy hirdettek végül végeredményt, hogy a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt egyetlen versenykört sem teljesített a mezőny. A pilóták mindössze néhány kört tettek meg a biztonsági autó mögött, és végül fél pontokat osztottak.

A verseny természetesen csalódottsággal töltötte el a rajongókat és a versenyzőket egyaránt, a legfrissebb hírek szerint pedig az F1 vezetősége szeretne egyeztetéseket kezdeményezni az FIA-val arról, hogy a jövőben ilyesmi ne forduljon elő még egyszer.

Mindezt vagy oly módon, hogy csak rendes versenykörök után hirdethessenek eredményt, vagy kidolgoznak egy procedúrát arra, hogy az adott versenyt egy későbbi időpontban is meg lehessen tartani.

Michael Masi, az FIA versenyigazgatója már a vasárnapi futam után jelezte, lesznek egyeztetések a hétvégén történtek után.

„Azt gondolom, ezen hétvége után a következő, jövő évről szóló egyeztetésünkön meg fogjuk nézni egészében a dolgokat” – mondta a szakember.

„Mint azt bizonyára jól tudják, az FIA együtt dolgozik mind a 10 csapattal és az F1-gyel, hogy javítsunk a szabályokon. Szóval át fogjuk rágni magunkat a különféle forgatókönyveken, hogy lássuk, mit is gondol mindenki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!