Változik a piros zászlós procedúra a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Változik a piros zászlós procedúra a Forma-1-ben

HIRDETÉS
Változtatott a piros zászlós versenymegszakításra vonatkozó procedúrán a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).
MELBOURNE, AUSTRALIA - APRIL 02: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 waits in the Pitlane behind the FIA Safety Car during a red flag delay during the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on April 02, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Azt követően, hogy az egy hónappal ezelőtti Ausztrál Nagydíjon három alkalommal is meg kellett szakítani a versenyt piros zászlókkal, a Forma-1 csapatai egyeztetésekbe kezdtek a procedúrákkal kapcsolatban. Ennek legfőbb kiváltó oka az volt, hogy a második újraindítást követően tömegbaleset történt az 1-es kanyarban, és több versenyző is a hideg abroncsokra panaszkodott.

Úgy tudni, a péntek este, Bakuban megtartott versenyzői értekezleten Fernando Alonso javasolta, hogy változtassanak a procedúrán, hogy a pilóták jobban fel tudjanak készülni az állórajtokra.

Végül döntés született arról, hogy a piros zászlós versenymegszakításokat követően a biztonsági autó fél perccel hamarabb hagyja majd el a bokszutcát, mint a mezőny, így a felvezető körben az élen álló versenyző diktálhatja a tempót.

„A procedúra azt jelenti, hogy a biztonsági autó elhagyja a bokszutcát, és azonnal lekapcsolja jelzőfényeit, szóval, amikor a mezőny 30 másodperccel később elindul, a tempót az élen álló autó diktálja majd a rajtrácsra vezető körben” – erősítette me gaz FIA szóvivője.

„Ennek a módosított procedúrának köszönhetően a versenyzők hatékonyabban tudják menedzselni a gumihőmérsékletet egy állórajt előtt.”

Az új procedúrát már Bakuban alkalmazza az FIA, a szövetség azonban további egyeztetéseket folytat majd a kérdésben, hogy még jobban javítani tudjanak rajta a jövőben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!